üzemnyitó, rehabilitációs üzem, Sarkad, 20140815
Bere Károly az Ösvény Esélynövelő Alapítvány ,,atyja", Füzesgyarmat polgármestere

Az alapítványt életre hívó Bere Károly, Füzesgyarmat polgármestere köszöntőjében kiemelte, miszerint mára mintegy 500 embernek ad munkát a 15 esztendeje működő Ösvény Esélynövelő Alapítvány, s a sarkadi üzem megnyitása is összefogás, közös munka eredménye. Bere Károly kiemelte Bende Róbert polgármester, illetve a két alpolgármester segítségnyújtását, s arról is szólt, hogy az alapítvány tevékenysége a megye több településére kiterjed, és immáron 2006 óta foglalkoztatnak megváltozott munkaképességűeket is.

üzemnyitó, rehabilitációs üzem, Sarkad, 20140815
A sarkadi rehabilitációs üzem dolgozóinak egy csoportja a megnyitón

A füzesgyarmati Ösvény Esélynövelő Alapítvány Füzesgyarmaton, Biharugrán, Békésen, Bucsán és Sarkadon működtet rehabilitációs üzemet.

Dr. Kovács József, rehabilitációs üzem, Sarkad, 20140815
Dr. Kovács József országgyűlési képviselő gratulált az üzem megvalósításához

-          A munka biztos jövedelem, fizetés, megélhetés, de azért is fontos, mert az érintettek kiszakadnak a munkanélküliség kilátástalan világából. Tehát egyszerre fontos az egyéni boldogulásuk, önértékelésük és közösségi szempontból is – hangsúlyozta a megnyitón dr. Kovács József, a térség országgyűlési képviselője.

üzemnyitó, rehabilitációs üzem, Sarkad, 20140815
Hegedűs Zsolt, az Ösvény Esélynövelő Alapítvány ügyvezető igazgatója a mikrofonnál

Hegedűs Zsolt, az Ösvény Esélynövelő Alapítvány ügyvezető igazgatója kifejtette: a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal támogatásával születhettek meg az új munkahelyek Sarkadon, s a 41 személy helyben foglalkoztatása mellett 17 sarkadi személyt továbbra is a békési üzemben foglalkoztatnak. Az ügyvezető igazgatótól megtudtuk: az alapítvány a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivataltól a sarkadi épület átalakítására, felújítására, illetve Füzesgyarmaton egy új üzemcsarnok megvalósítására 47 millió forint támogatást nyert. Ebből 8 milliót fordítottak a sarkadi önkormányzat által biztosított volt bölcsődeépület átalakítására.

Balog Tibor, rehabilitációs üzem, Sarkad, 20140815
Balog Tibor intézményvezető reményét fejezte ki, hogy a munka valóban ösvény, esély, lehetőség lesz

,,Az Isten országa tibennetek van!” – idézte a bibliai gondolatokat Balog Tibor intézményvezető, aki reményét fejezte ki, hogy a munka valóban egy ösvény, esély, lehetőség lesz a foglalkoztatottaknak.