A cég közleménye szerint az "Új és hagyományos ételízesítők készítésére alkalmas vegyszermentesen termeszthető csípős fűszerpaprika-hibridek nemesítése" című programja 116,6 millió forint támogatást nyert el. A 2012-ben kezdődött és 2014 nyarán lezárult program az Új Széchenyi-terv támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg - írta a híradó.hu.

Az Univer Product Zrt. a magyar ételízesítő-piac meghatározó vállalkozása, fő termékei közé tartoznak a nyers, csípős magyar fűszerpaprikából készült őrlemények, krémek.

A projekt keretében két új multirezisztens fűszerpaprika-hibrid nemesítése és fajtabejelentésének előkészítése valósult meg. A cég közleménye kiemeli, hogy a rezisztens hibrid fűszerpaprika-fajták termőképessége megbízhatóbb, termesztésük során pedig a növényvédőszer-felhasználás, és ezáltal a környezet, a termés és a termék vegyszerterhelése is mérsékelhető.

Az Univer Product Zrt. Magyarország egyik meghatározó élelmiszer-ipari vállalkozása. A cég 1948-as alapítása óta 100 százalékban magyar tulajdonban van.

A társaság 2012-ben 16,3 milliárd forint nettó árbevételt ért el, melyből az exportértékesítés meghaladta a 2,6 milliárd forintot, adózott eredménye 586 millió forintot volt. A cég 2013-ban nettó 16,6 milliárd forint rekordárbevételt ért el.