Rögtön jól indult a döntők sora, hiszen a legkisebb súlycsoportban, a Kadett1 28kg.-ban Stumpf Márk megszerezte point-fightingban a világbajnoki címet. A csendes kisfiú, akiről azt hinné az az ember, hogy kettőig nem tud számolni, feltette a koronát eddigi teljesítményére és itt is nyert a mexikói Carlos Francisco GomezSantillan ellen, nagy örömet szerezve edzőjének, Debreczeni Dezsőnek. A második döntőt, egy súlycsoporttal feljebb nagyon kiélezett küzdelemben vesztette el Laurincz Péter , pedig szinte végig benne volt a mérkőzésben akár a nyerés is. Nem csoda, hogy a kislegény nagyon elkeseredett a végére, pedig az az ezüst is nagyon szépen csillog.A következő döntőn a kadett2 69kg.ban, ha lehet, még ennél is kisebb volt a különbség. Sajnos , ez a kis különbség nem Bálint Zoli felé esett, hanem olasz ellenfele, Nicola Albanese felé.6 : 6 után egy utolsó támadást az olasz fiú megkontrázott, és nekünk maradt az ezüstérem, pedig ha valaki, Zoli megérdemelte az aranyat. Hiába, ezt sajnos nem érdemekre adják.

Ha valaki a világbajnokság előtt fogadott volna arra, hogy ki lehet világbajnok, akkor Laurincz Boglárka neve biztosan felmerült volna. Bogi az esélyeket be is váltotta. Nagy utat tett meg idáig, hiszen neki még a 16 közé is be kellett mérkőznie. Négy győztes mérkőzés után jött az ötödik az olasz ellen, és ezt is hozta. Pedig az első menet még 3:3 arányú döntetlenre állt, de utána már nem volt mese. Két fejrúgás, vagyis négy szerzett pont elővetítette a sikert. Úgy lett világbajnok Bogi, hogy a nagy rivális olaszok mindkét válogatott versenyzőjét legyőzte. Ez önmagáért beszél. S ismét Békés megyeinek hangzott fel a Magyar Himnusz.

A szombati napon még három egyéni döntőben lehet szorítani a Békés megyei versenyzőknek. Harangozó Gábor a görög CristosPapasarafianoszt próbálja legyőzni. Vida Balázs light-contactban nagy csatát vív majd a svájci Adrian Aliu-val, majd kick-light-ban le lehet vívni a viszavágót is, mert ott is Ők ketten kerültek be a 89 kg döntőjébe.

Ezzel a világbajnokság még nem fejeződik be, mert utána következik a csapatverseny, ahol a sok Békés megyei versenyzőt is magába foglaló korosztályos Point-fightinges magyar válogatottak akár dobogó legmagasabb fokára is esélyesek.