Rögtön az első körben az újkígyósi Harangozó Gábor döntőzött a görög Ezzel az eséllyel először az újkígyósi Harangozó Gábor élt a görög ChrisztoszPapasarafianos ellen, drámai körülmények között a junior point-fighting94 kg-os súlycsoport döntőjben.. A rendes küzdőidő alatt döntetlen lett az eredmény, s a hosszabbítás hozta meg a várt négy pontos győzelmet. Gábor nagyon régóta várt erre az eredményre, s a várt nap elérkezett. Kitartásával, szorgalmával, a versenylehetőségek biztosításával és természetesen edzője, Debreczeni Dezső szakmai munkájával érte le ezt a jó eredményt. Ez azt is jelenti, hogy az utolsó megyei point-fighting döntős is aranyérmet szerzett.

Kick-light 89 kg-ban a füzesgyarmati Vida Balázs a svájci Adrian Ailu ellen lépett csatasorba. A világbajnoki döntő pikantériája az volt, hogy pár óra múlva light-contactban ismét ez a páros döntőzött.A mérkőzés a várakozásnak megfelelően kezdődött. Oda-oda vágtak egymáshoz, és egy kemény, férfias mérkőzés alakult ki. A svájci jó rúgott, de Balázs még jobban. a végén megérdemelten nyert 3:0 arányban, megnyerve a világbajnoki címet.Tiszta ütésekből is több volt és élt a szabályrendszer adta lehetőségekkel, a combrúgásokkal.

Délután megismétlődött ez az összeállítás, csak light-contact szabályrendszerben. A svájci ellenfél próbált újítani, a mérkőzés szorosabb is lett, de Vida Balázs fölénye ezen a mérkőzésen is megmaradt. Mind a három menetben Balázs vezetett, s bár beleesett a korábbi mérkőzések hibájába – jobb keze „elsült", és úgy kellett ápolni az ellenfelet, ami light-contactban bírói retorziókkal jár – hozta a mérkőzést és megszerezte második világbajnoki címét. Az biztos, hogy a svájci ellenfél nem fogja egy darabig elfelejteni a nevét.Mint kétszeres egyéni világbajnok nem csak a magyar csapat, hanem a világbajnokság legeredményesebb versenyzője lett.
A tatamin a világbajnokság utolsó versenyére a csapatvilágbajnoki küzdelmekre késő délután került sor.

A magyar válogatott minden korosztályban indított csapatot. A junioroknál nem sikerült a dobogóra jutás, a bulgárok állították meg a magyarokat. A kadett 1 korosztályú gárda viszont legyőzte szlovénokat, majd drámai csatában,hosszabbításban kerekedett felül az olaszok 2. csapata ellen. A döntőben az olasz első csapat volt az ellenfél. Hatalmas csatában nyert a magyar csapat, megszerezve a világbajnoki címet. A négy tagú csapatban a lány versenyző Kürti Bonita (Békéscsabai Lakótelepi SE) volt, aki így csapat világbajnoki címet szerzett.

A kadett 2 korosztályban a magyar válogatott 1.számú csapata szépen menetelt a legjobb négy közé.Előszöra Ausztriát verték, majd legyőzték a mexikó csapatot is. Az olaszokkal viszont nem boldogultak, s harmadikok lettek. A csapat Békés megyei tagjai voltak Sallay Gábor, Szentpéteri Bence, Csák Bence, Szász Kristóf (Békéscsabai Lakótelepi SE- Debreczen Team) akik így csapat világbajnoki bronzérmet szereztek. A magyar válogatott 2.számú csapat viszont nem talált legyőzőre!Sorrendben Dél-Afrikai Köztársaság, Németország majd a nagy riválisnak számító Bulgária volt a vesztes ellenfél. Következett a drámai csata a döntőbn az olaszokkal. Izgalmas és fordulatos mérkőzésen végül is legyőzték hatalmas hangzavarban az olaszokat, s így a Kadett 2 csapatvilágbajnoki cím is Magyarországra került.A magyar válogatott megyei tagjai:Bálint Zoltán, Opauszki Dávid (Békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni Team) és Laurincz Boglárka (Újkígyósi kBSE-Debreczeni team) voltak.

A szombati döntők mérlege tehát három egyéni aranyérem, két csapavilágbajnoki cím és egy harmadik hely. Soha rosszabb világbajnoki döntőt!