Fánika és Surranó, a két kotnyeles kisegér kalandjáról szól a Czipott Gábor által színpadra álmodott Az elvarázsolt egérkisasszony című bábelőadás. Bálint Ágnes szerzeményének két főszereplője a Furfangos-szigeten él, amikor Fáni a tiltás ellenére megkóstolja a varázslatos mézeskalácsot, amitől ő maga változik sütiboszorkává, és varázsseprűjén elrepül.

Bábszínház
Cukoranyó épp Fánikával beszélget (Galéria)

Cukoranyó és Surranó a keresésére indulnak, miközben Fánikára megannyi kaland vár: a Húsvéti Nyulak kis híján megkóstolják, Hercsula, a macska és Vadmacska sógor kergetni kezdik, a Vasorrú megzsarolja....és megannyi izgalmas történés, aminek a végén Cukoranyó rátalál, és Surranóval együtt hazaviszi saját házába.

Bábszínház
A Húsvéti Nyulak (Galéria)

A darab alapját, a mesetörténetet Bálint Ágnes írta, ő álmodta meg Mazsolát és Tádét is, akik hasonlóan kedves figurák, mint a most életre kelt Fánika és Surranó.

Bábszínház
Fánika, mint mézeskalács-boszorka (Galéria)

A darab zenéjét Békéscsaba szülötte és büszkesége Pribojszki Mátyás szerezte, akit hazánk egyik legtehetségesebb blues zenészeként tartanak számon, és a darabhoz is blues-dallamokat álmodott. A figurákat Balázs Csongor, Csortán Zsóka, Czumbil Emőke, Czumbil Örs és Szőts Orsi elevenítik meg.