A Szarvasi Rendőrkapitányság Gyomaendrődi Rendőrőrse súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást egy férfi ellen, aki 2014. június 24-én bántalmazta az édesanyját.

M. József aznap délután ittas állapotban ment haza és az egyik szobában az édesanyja mellé ült televíziót nézni. Fél óra elteltével minden előzetes szóváltás nélkül felállt, odalépett az anyjához, megragadta a jobb csuklója környékét és megcsavarta. A nő keze reccsent egyet, a fia pedig elengedte őt.

Ezután már nem bántotta a nőt, nem is szóltak egymáshoz az este folyamán. A sértett, mivel fájlalta a kezét, másnap ment az orvoshoz. Ott derült ki, hogy súlyos sérülést szenvedett, eltört a keze.

A rendőrök a bejelentés után megkezdték az adatgyűjtést, kihallgatásokat, szakértői véleményt szereztek be. M. József dévaványai lakost gyanúsítottként hallgatták ki, aki elismerte, hogy ő bántalmazta az édesanyját, de tettére nem tudott magyarázatot adni.

A Szarvasi Rendőrkapitányság Gyomaendrődi Rendőrőrse a 27 éves férfival szemben folytatott nyomozást 2014. október 9-én befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a Szarvasi Járási Ügyészségre.