Az eddigi lebonyolításhoz képest változás, hogy mind a három ringes szabályrendszer versenyét egyszerre, egy helyszínen bonyolítják le. Idáig ugyanis előfordult – a magyaroknál is – hogy ugyanaz a versenyző indult például K-1-ben, mint aki low-kick-ben, mert két külön időpontban és helyszínen rendezték meg az EB-ket. Most jó páran döntésre kényszerültek,hogy melyik szabályrendszert választják. Ugyanis a ringeseknél nincs duplázás, csak egy szabályrendszerben lehet elindulni az adott versenyen. Ez természetesen alaposan felforgathatja az esélyeket és erőviszonyokat is.

Géczei róbert
Géczei Róbert
A kiutazó magyar válogatottban is jó pár versenyző található, aki a korábbi években több szabályrendszerben is eredményes tudott lenni. Köztük van a két békéscsabai induló, a Békéscsabai Lakótelepi SE- Energy Gym versenyzői, Géczei Róbert és Szabó László is. Robi a felnőtt válogatottban például full-contactban mutatkozott be, de most ennek combrúgásos változatában, a low-kick-ben lép a kötelek közé-. Szabó László mind a három szabályrendszerben esélyes lehetne, de most a 81 kg-os K-1 szabályrendszerben indul majd.

Szabó lászló
Szabó László
Mind a két békéscsabai válogatott itthon készült napi két edzéssel, Hricsovinyi Károly edző vezetésével, aki elmondta, mind a két tanítványának a formája biztatót, tehát úgy tűnik, nem lesz gond a formaidőzítéssel. Az is örömteli, hogy Szabó Lászlót munkahelyéről hazaengedték a felkészülés időtartamára, tehát csak erre kell koncentrálnia.

A magyar válogatott szombaton hajnalban indul Bilbao- ba. Vasárnap kerül sor a mérlegelésre. Hétfőn tartják a versenybírók szemináriumát, a verseny egészségügyi konferenciát, és a hivatalos sorsolást, a mi sok mindent meghatároz majd. Kedden már 10.00-tól elkezdődnek a selejtezők a három ringben. Délután 17.00-tól tartják a minden bizonnyal látványos megnyitó ünnepséget. Szerdán és csütörtökön egész nap a selejtezők zajlanak majd. péntekre is jut a selejtezőkből, de már ezen a napon és szombaton győzteseket is hirdetnek, erre a két napra tervezték ugyanis a döntőket a spanyolok és a WAKO szervező bizottsága. A szombati nap és az Európa-bajnokság a „Sayonara Party-val", a búcsúbulival zárul majd.