Ez a keménység meglátszott a magyar csapat első napi teljesítményén is, annak ellenére, hogy a sorsolás általánosságban jónak mondható, de itt valóban csak Európa legjobbjai lépnek szorítóba.

A jó előjelek ellenére rosszul kezdődött a magyar kick-boxosok első küzdelmi napja, mivel a békéscsabai Géczei Róbertnek nem sikerült a legjobb 8 közé jutni. A Békéscsabai Lakótelepi SE-Energy Gym versenyzője szoros mérkőzésen maradt alul a low-kick 63,5 kg-ban a lengyel Eliasz Jankowski ellen. A mérkőzés az utolsó menet felében fordult az ellenfél javára.

Szerdán viszont békéscsabai sikernek szurkolhattunk. Szabó László a K-1 81 kg-ban a belorusz Henadzi Tacsenka ellen lépett ringbe. A tét a legjobb nyolc közé jutás volt. A belorusz K-1 sport nagyon erős, hiszen a fehéroroszok szinte csak ebben a szabályrendszerben indulnak. Hricsovinyi Károly edző tanítványa magabiztosan, okosan, oldottan bunyózott. Fantasztikus ritmusváltások, verekedések, elmozgás jellemezte küzdelmét, és egyhangú pontozással, 3:0 arányban nyert. A csütörtöki versenynapon a legjobb négybe jutásért Szabó László a horvát Petar Jaman ellen küzd majd.