A díjátadóra olyan sztárokat várnak, mint Johnny Depp, Angelina Jolie, Ben Affleck, Jennifer Lopez és Robert Downey Jr. A kétórás műsor házigazdája Queen Latifah lesz.

A Hollywoodi Filmdíjakat 1997-ben alapította Carlos de Abreu ismert író és filmipari marketingszakember feleségével, a modell Janice Penningtonnal együtt, azonban a díjátadó gálák eddig szigorúan televíziós közvetítés nélkül zajlottak.

"A gála Hollywood legféltettebb titkai közé tartozott, de most televízión keresztül elvisszük emberek millióinak" - nyilatkozta a CBS csatorna vezérigazgatója, Jack Sussman. A közvetítésről szóló szerződést a tavalyi gála után írták alá.

A rendezvényen olyan alkotásokat díjaznak, amelyek nagy esélyesei lehetnek az év végén induló díjszezonnak. A Hollywoodi Filmdíjak különlegessége, hogy a díjazott filmeket sokszor be sem mutatják a gála előtt, ezért előfordul, hogy a bírák olyan filmeket jutalmaznak, amelyeket még nem is láthattak vagy amelyek még nincsenek is készen.

A Hollywoodi Filmdíjak esetében nincsenek jelölt filmek, és nincsenek meghatározott díjkategóriák sem. A 18 díjat egy titkos tanács ítéli oda, amely 12 filmipari szereplőből áll.

A hollywoodi díjszezon hagyományosan az év végén kezdődik. A Golden Globe-jelöléseket december 11-én jelentik be, a díjátadó gálát 2015. január 11-én rendezik meg, az amerikai filmakadémia Oscar-jelöltjeit január 15-én hozzák nyilvánosságra, az Oscar-díjakat február 22-én osztják ki.