A magyar mozikban október elején bemutatott, David Fincher által rendezett produkció Gillian Flynn bestsellere nyomán készült Ben Affleck és Rosamund Pike főszereplésével. Affleck a filmben egy férjet alakít, akit titokzatos körülmények között eltűnt felesége meggyilkolásával vádolnak.

Benedict Cumberbatch kapta a legjobb színésznek járó díjat a The Imitation Game című filmben nyújtott alakításáért. A mozi a homoszexualitása miatt meghurcolt brit kódfejtőről, Alan Turingról szól, aki jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy sikerült megfejtenie a németek háborús rejtjelező berendezése, az Enigma feltörhetetlennek hitt kódját. A film rendezőjét, a norvég Morten Tyldumot és mellékszereplőként Keira Knigthleyt is díjazták.

A legjobb női főszereplőnek járó trófeát Julianne Moore kapta a Still Alice című filmben nyújtott alakításáért. Robert Duvall lett a legjobb férfi mellékszereplő, a díjat A bíró című filmért érdemelte ki. Életműdíjat vehetett át Michael Keaton, míg a feltörekvő tehetségeknek járó díjat Jack O'Connell brit színész vehette át Angelina Jolie-tól.

A díjátadón - amelyet első alkalommal a CBS csatorna élőben is közvetített Észak-Amerikában - olyan sztárok vettek részt, mint például Johnny Depp, Ben Affleck, Jennifer Lopez és Robert Downey Jr. A kétórás műsor házigazdája Queen Latifah volt.
A Hollywoodi Filmdíjakat 1997-ben alapította Carlos de Abreu ismert író és filmipari marketingszakember feleségével, a modell Janice Penningtonnal együtt.

A Hollywoodi Filmdíjak esetében nincsenek jelölt filmek és nincsenek meghatározott díjkategóriák sem. A 18 díjat egy titkos tanács ítéli oda, amely 12 filmipari szereplőből áll.

A hollywoodi díjszezon hagyományosan az év végén kezdődik. A Golden Globe-jelöléseket december 11-én jelentik be, a díjátadó gálát 2015. január 11-én rendezik meg, az amerikai filmakadémia Oscar-jelöltjeit január 15-én hozzák nyilvánosságra, az Oscar-díjakat február 22-én osztják ki - írta a híradó.hu.