Jó hírt jelentett be dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere kedden, arról számolt be, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő Gyulahús Kft. szárazáru üzemébe egy sikeres pályázatnak köszönhetően két új gépet szereztek be.

Húsüzem-gyula, Gyula, húsüzem, Dr. Görgényi Ernő, Húsüzem, 20141118
Dr. Görgényi Ernő
- Nem csak azért mentettük meg a gyulai húsipart, hogy 300 ember munkahelye megmaradjon és hogy a Gyulai kolbász se vesszen feledésbe, de hisszük, hogy a város és a megye számára meghatározó a húsipar. Határozott cél, hogy fejlesztjük a kombinátot, felmértük a lehetőségeket, egy teljes fejlesztési tervet alakítottunk ki, de kisebb lépésekben is haladunk előre. A képviselő-testület még korábban elfogadta ezt a célt, és a pályázaton való indulást is támogattuk. Arról döntöttünk, hogy a nyereséget nem vonjuk el a cégtől, hanem a fejlesztésekbe visszaforgatjuk, így az önerőt ezzel a pályázatokhoz biztosítani lehet – mondta dr. Görgényi Ernő.

Húsüzem-gyula, Gyula, húsüzem, Dr. Görgényi Ernő, Húsüzem, 20141118
Fagyos hústömbmaró emelő berendezés (Galéria)

Két termelőeszköz beszerzésére nyílt lehetőség, amelyek a termelés biztonságát és a hatékonyabb energiafelhasználást teszik lehetővé. Ugyanakkor az eszközök segítségével a gyártás során az élelmiszerbiztonsági feltételek is jelentősen javultak.

Húsüzem-gyula, Gyula, húsüzem, Dr. Görgényi Ernő, Húsüzem, 20141118
Daka Zsolt
- Év elején kaptunk felhatalmazást arra, hogy két kulcsfontosságú gépet beszerezzünk. Az egyik egy fagyos hústömbmaró emelő berendezés, ami a szárazáru-gyártás első, kulcsfontosságú gépe, a nagyobb húsdarabok aprítására szolgál. A másik egy ikerkamrás vákuumcsomagoló gép, ami pedig a technológia legvégén helyezkedik el, és egy, másfél, időközönként öt kilós csomagokat hoz létre – tudatta Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezetője

A két eszköz már működik, üzembe helyezték, ezek nem csak javítják a cég energiafelhasználását, de segítik a biztonságosabb, jobb termelési környezet kialakítását.

Húsüzem-gyula, Gyula, húsüzem, Dr. Görgényi Ernő, Húsüzem, 20141118
Ikerkamrás vákuumcsomagoló gép (Galéria)