Az évad első meseelőadása, a Ládafia című darab kapcsán Ládika-készítő versenyt hirdetett a színház a vállalkozó kedvű Békés megyei gyerekeknek. Érkeztek is szép számmal a szebbnél szebb ládikák. Azt követően az intézmény arra kérte a város kis lakóit, hogy osztozzanak örömükben és segítsenek kiválasztani a legötletesebb ládikákat. (Ott jártamkor a Belvárosi és a Jankay általános iskola egy-egy csoportja, illetve három felnőtt öltötte magára képletesen a szőrös szívű zsűri jelmezét.)

Ládafia/Holle anyó, ládafia, holle anyó, Jókai színház, 20141202
Színpompás ládikák (galéria)

Lenkefi Zoltán, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatója, noha szakmai szemmel fürkészte a ládikákat, azonban neki épp a kézzel készült (értsd: nem apuka mérnöki szögmérőjével) munkák tetszettek, amelyekről lerítt, hogy lélek bújt a ládikába. (A másik két felnőtt zsűri tag: ifj. Mlinár Pál, a Balassi Táncegyüttes vezetője és Ragány Misa, a színház marketingreferense volt.)

Majd Botyánszki Bencéhez (Belvár)

léptem, aki elmondása szerint a kreatívságot, azaz az ötletességet értékeli – ezzel a körülötte haverok is egyet értettek. A zsűrizést követően mindenki kapott egy-egy csokit.

Ládafia/Holle anyó, ládafia, holle anyó, Jókai színház, 20141202
Ágica és Jakup (galéria)

De ekkor hip-hop már átúsztunk a Holle anyóba. Először Varga Viktor rendező beszélgetett a gyerekekkel, hogy miért is a kedvenc darabját vitte színre. És a délután meglepetése, a Holle anyó cupp-cupp párja: Ágica (Tatár Bianka) és Jakup (Polák Ferenc) egy csudás musical duett-tel zárta a programot.

Végül beindult Ágicával a vég nélküli szelfizés.