Cápatámadásban életét vesztette vasárnap egy 13 éves szörföző fiú az Indiai-óceánban fekvő, Franciaországhoz tartozó Réunion szigeténél - számoltak be a helyi hatóságok.

A cápa leharapta a fiú lábait és kezeit. A mentőszolgálat közölte, hogy munkatársai azonnal a helyszínre siettek, de már nem tudták megmenteni a fiatalt.

A kamasz fiú a Madagaszkártól mintegy 700 kilométerre keletre fekvő Réunion nyugati partjánál, Cap Homard közelében szörfözött egy olyan zónában, ahol a hatóságok korábban betiltották a fürdőzést és a vízi sportokat.

2011 óta ez a tizenhatodik és egyben a hetedik halállal végződő cápatámadás a sziget közelében. Legutóbb február 14-én egy cápa egy 22 éves fürdőző lányt ragadott el, aki a sziget déli részén a part közelében tartózkodott.

Február közepén a hatóságok a cápák jelentette kockázatok miatt egy évre meghosszabbították a fürdőzésre és bármiféle vízi sportokra vonatkozó tiltást Réunion lagúnáján és a megfigyelt zónákon kívül - áll a hirado.hu-n.

Az intézkedést azután vezették be a francia szigeten, hogy 2013 júliusában egy cápa megtámadott egy 15 éves lányt, aki a sziget nyugati részén fekvő Saint-Paul tengerpartjától mindössze öt méterre fürdőzött. Ezt a döntést követően jelentősen csökkent a turisták száma Réunion szigetén, és teljesen megszűnt a szörfversenyek szervezése.