Baji Miklós Zoltán (BMZ) Komolyan lazulós munkacímű interjúján igazolatlanul voltam távol (utólag megtudtam, a traccs főként nem a zenész, hanem a képzőművész drMáriást analizálta).

Később Miki a fészen ezt írta nekem mankóként:

„Dr. Máriás Béla zenész, író, képzőművész. Jó ideje művészettörténeti kontextusba, nagy mesterek képeinek parafrázisaiba illeszti a múltunkat, sorsunkat, jelenünk és valószínűleg jövőnket is meghatározó politikusokat. Így kerül képei fókuszába a jelenlegi miniszterelnök, Áder János, Vona Gábor, Gyurcsány Ferenc, stb. Zenéje továbbra is hozza a balkáni mesélő katasztrófa antidiszkó jamját."

Tudósok együttes -  a mikrofonnál drMáriás, tudósok, drmáriás, Békéscsaba, 20150609
DrMáriás lendületben, BMZ (árnyékban) megfigyelőben

És a koncert, a Koncert, A KONCERT (ahol ugye jártam)...

Szóval kezdjük azzal, hogy a művész világbajnok hangszeresekkel jött le:

a, Tövis Házi Ambrus – orgona (többek között a vadóc Péterfy Borika harmóniafelelőse)
b, Endrei Dávid – basszer (drMáriás úgy konfolta be, hogy ő a Dunakanyar legjobb basszerese – gondolom, az A. E. Bizottság Johnnyjára utalt, akit Wahorn Andrásék a Kalandra fel! című örökzöldön a Dunakanyar legjobb gityósának tüntettek fel)
c, Jeli Gergely – dobok (szégyen, passz)

És ugye a Doktor...

aki énekelt, trombitált, szaxofonozott, mókázott.

Alapvetően nem fért az arcomba, hogy egy ember (drMáriás) miképp tud megannyi súlyos dolgot agyban tárolni, mint amit akkor ránk zúdított a csillagfénytetős júniusi éjszakában.

Az egyik nóta sztorija az volt, hogy egy kerekesszékes tag nap mint nap átvergődik egy 2x3 sávos fővárosi gyorsforgalmi útszakaszon, hogy megvegye a reggeli kifli-kakaó kombóját. A gyönyörűség az átkelés küzdelmében rejlett.

„Ezzel a dallal fogjuk megnyerni a jövő Eurovíziós Dalfesztivál magyar etapját" – fűzte hozzá a frontember.

Tudósok együttes -  a mikrofonnál drMáriás, tudósok, drmáriás, Békéscsaba, 20150609
Szimpatikus fiatalember, nem esik bele az eső

És a bitang dob-basszus-kébord szőnyegre drMáriás csak úgy fújta-fújta a free-s futamait, ami elsőre még kamunak is tűnhetett volna, azonban a sorok végi unisonókra rendre visszaért.

És hát az egész muri ilyen hatásfokon égett.
Még a közel hat éves kisfiamnak is leesett a borostája.