NB I-es női röplabdamérkőzés. Miskolc, 100 néző. V.: Csizmarik, Bodrogi. Békéscsaba: Tálas, ILYÉS, Soós N., Matics, NAGY V., Bodnár. Cs.: SZPIN (liberó), FÁBIÁN, Korniss, Kovács-Fiskus. Edző: Szasa Nedeljkovics.

Eredmény alakulása: 1. szett: 2:8, 14:22. 2. szett: 2:9, 10:18. 3. szett: 4:12, 12:20.

— A Miskolc játékosállománya minőségben nagyon visszaesett (Szabó Gödöllőre, míg Sitkey Nyíregyházára tette át a székhelyét). A kiesés elkerülése ellen játszanak majd. Néhány komoly játékos maradt még a gárdánál, éppen ezért nem vehetjük könnyedén őket — nyilatkozta még a mérkőzés előtt Sasa Nedeljkovic, a Linamar-Békéscsabai RSE vezetőedzője.

A békéscsabaiaknál Molcsányi Rita, Szakmáry Gréta és Sarah Clement ugyan a keretben volt, ám egyikük sem lépett pályára. A triót a szakvezetés már a csütörtöki Olympiakos elleni CEV Kupa mérkőzésre pihentette.

A feladó Tálas Zsuzsa sem töltött el túl sok időt a játéktéren, akit már az első szettben lecserélt a csabai edző, akit Fábián, Soóst pedig Korniss váltotta. Sűrű volt a szezonkezdet, két-három napon belül több mérkőzést játszott le a BRSE, muszáj volt frissíteni a csapaton. A viharsarkiak legnagyobb ellenfele az alacsony terem volt, amely különösen a nyitásfogadásoknál és a nyitásoknál okozott némi problémát, ám ezeket stabil, egységes csapatjátékkal sikerült korrigálni.

A lehetőséget kapó békéscsabai fiatalok jól megállták a helyüket, végig vezetve, pontos, egységes játékkal sikerült győzedelmeskedniük a borsodi megyeszékhelyen. A vendégeknél több jó egyéni teljesítményt is feljegyezhettünk, Tálas, majd Fábián feladásaiból a hosszú sérülése után visszatérő Ilyés szerzett különösen sok pontot.

Sasa Nedeljkovic: — A miskolci mérkőzés kiváló alkalom volt arra, hogy lehetőséget adjak azoknak a fiataloknak, akik eddig kevesebbet játszottak. Örömmel mondhatom, hogy éltek a bizalommal. Innentől kezdve minden idegszálunkkal a csütörtöki Olympiakos elleni CEV Kupa mérkőzésre koncentrálunk és készülünk.

Néhány napon belül tehát ismét egy rangos összecsapás vár a magyar bajnokra, a számtalan válogatottal fellépő Olympiakos érkezik a viharsarki megyeszékhelyre. A találkozó csütörtökön 18 órakor kezdődik.