Az ünnepségen Toldi Balázs köszöntő szavait követően Dankó Béla országgyűlési képviselő mondott ünnepi beszédet.

Október 23-i Nemzeti Ünnep, Gyomaendrőd
"Történelmet írni és történelmet élni, bármilyen furcsa, majdnem egy és ugyanaz. Ám, akik életükkel kiemelkedő emléket, példát adtak az utókornak, különösen méltók arra, hogy fejet hajtsunk előttük. Azt hihetnénk, hogy megélni és ezzel formálni is egy nemzet történelmét csak nagy időkben lehet egyszerre. Pedig valójában éppen ez a kettősség adta meg mindenkori történelmi esélyeinket: amikor megélni egyet jelentett azzal, hogy alakítani. 1956-ban egy olyan generáció állt az események élére, akik hittek ebben, akik hitték, hogy kezükbe véve formálhatják, alakíthatják is a jövő Magyarországát. Ma, 2015. október 23-án tekintsünk hát rájuk az őket megillető tisztelettel, példaképként" – mondta beszédében Dankó Béla országgyűlési képviselő.

Az októberi forradalom és szabadságharcról megemlékező műsort a Kis Bálint Általános Iskola diákjai adták elő. Az ünnepség ezt követően koszorúzással fejeződött be.

A Hősök emlékművénél koszorút helyezett el Dankó Béla országgyűlési képviselő és Toldi Balázs polgármester, az önkormányzati hivatal, a nemzetiségi önkormányzatok, pártok, civilszervezetek képviselői, intézmények vezetői és magánszemélyek.