Hagyomány, hogy az október 23-i megemlékezés után a gyomaenrődi képviselő-testület ünnepi ülésén kerülnek átadásra a díszpolgári címek és a Gyomaendrődért kitüntető emlékplakettek.

Ünnepi testületi ülés, Gyomaendrőd
Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete civilkezdeményezésre díszpolgári címet adományozott Váry Józsefnek. Gyomaendrődért kitüntető emlékplakettet vehetett át Ladányi Gábor nyugdíjas pedagógus és Gschwindt Mihály vállalkozó.

Ez év októberében ünnepli Magyarország az önkormányzatiság a fennállásának 25. évfordulóját. Meghívásra kerültek az elmúlt 25 év polgármesterei, önkormányzati képviselői, tisztségviselői és mindazok, akik közvetlenül segítették a helyi demokrácia kiépülését és megszilárdulását. A meghívottaknak emléklapot és emlékérmet nyújtott át az önkormányzat nevében Toldi Balázs polgármester.

Az ünnepség végén a több évtizeden át, a köz szolgálatában végzett tevékenység előtti tisztelgéssel, és hagyományteremtő szándékkal emlékezett meg az önkormányzat azokról, akik az egészségügyben és oktatásban eltöltött hosszú idő után, az elmúlt évben fejezték be aktív pályafutásukat és nyugállományba vonultak.

Egészségügyi dolgozók: Dr. Valach Béla, Dr. Fabó János, Dr. Darvas Tamás, Pelyva Lászlóné

Oktatásügyben dolgozók: Gyalog Irén, Roószné Kovács Márta, Miklovicz Lajosné, Kovásznainé Mikó Klára