A fiatal versenyző ismét fantasztikus teljesítményt nyújtott, hiszen nála idősebb és esélyesebb versenyzőket legyőzve ezüstérmet szerzett.

Sóczó Rebeka, gyomaendrődi judo klub, sóczó rebeka, 20151123
Rebeka az ezüsttel
A versenyen mind a négy gyomaendrődi judós helyezett lett. Nagy Zoltán a 81 kg-osok között a hetedik helyen végzett. Németh Regina a 44 kg-ban hozott hasonló eredményt, míg Fehér Attila javuló teljesítménnyel a 66 kg-osok között végzett a kilencedik helyen.

A legkiemelkedőbb teljesítményt azonban Sóczó Rebeka, a csapat legfiatalabb tagja nyújtotta. A legjobb nyolc közé jutásért rövid idő alatt pontot tett a mérkőzés végére. A negyeddöntőben nagyon nehéz mérkőzés várt rá, hiszen nála idősebb és sokkal esélyesebbnek hitt versenyzővel kellett megvívnia.

Bár a mérkőzés elején intés hátrányba került, hamar sikerült dobással átvenni a vezetést. Hab volt a tortán, hogy a mérkőzés vége előtt kicsivel ippon értékű akciót is végre tudott hajtani. A döntőbe jutásért kellemetlen ellenfél következett, de Rebeka hamar kiharcolta a döntőben való szereplés jogát.

Az aranyéremért sajnos nem sikerült a bravúr. Az ifik között már bajnok ezúttal még nagy falatnak bizonyult.

Varga István edző: Jól teljesített a csapat. Az elvárás egy érem megszerzése volt, amit sikerült is teljesíteni. Rebeka ezen a napon is fantasztikus volt. Ez az ezüstérem nagyon értékes, hiszen még csak jövőre kerül majd ebbe a korosztályba.

Az érem szerzéshez nem volt elég a megszokott magabiztos teljesítmény, itt már bravúrokra is szükség volt. Az idei évre végetért a versenyszezon. Már csak kisebb versenyek vannak hátra és persze a Gyomaendrődi Judo Gála, ahol sikeres versenyzőink, hazai szurkolóiknak mutathatják meg magukat.