Tyeplaszagom van – épp a strandról jövök. (Rajtam kívül vagy még 20-an voltak a fürdőben, akik végül a koncerten kötöttek ki).
Imádom a termálszagot. Nekem a csabai strand az életem (aki még nem tudná, Mátyás a herflizés előtt, valaha nagy úszóbajnok volt). Én is voltam tegnap a tyeplában.

Pribojszki Matyi (j) és Csizmadia Laci, elefánt, Pribojszki Matyi, csizmadia lászló, pribojszki band, Békéscsaba, 20151205
Matyi vezényel, mögötte Laci
és egy árpádsávos télapó sityak (képek)
Skorpió. Új Skorpió. Legújabb Skorpió.

???

Pribojszki Band. Új Pribojszki Band...
Ja! Baromság az egész. Ez a legújabbat csak azért vettük fel, mert volt néhány tagváltás, meg egy hosszú ideig tartó megoldatlan ügy... (eközben eljött mellettünk egy basszerosnak látszó basszeros).

Ő az új basszgitáros?
Igen, Csizmadia Laci, aki egy régi motoros.

Olyan ismerős az állszakálla, honnan ismerhetem?
A Blues Fools (Matyi korábbi csapata) mellett, létezett egy nagyszerű budapesti funk-soul együttes, a Roadkill Cafe, ahol együttjátszott Pély Barnával is.

Az elég jó kombó lehetett.
És már zongoristánk sincs, mert Molnár Erik – akit máskülönben nagyon szeretek – más utat választott magának, de szerencsére egy csomó melója van.

Dudus (b) és II. Szász Feri, elefánt, szász feri, pribojszki band, Dudás Tibor, Békéscsaba, 20151205
Dudi és Feri korsót bartereznek (képek)
No, de II. Szász Ferit (gitáros) az imént láttam.

Feri mindig van, ő a fix.

Na jó, de úgy tíz éve, amikor még csak session volt, azt mondtad, hogy nem akarsz szólógitárost, aztán mégiscsak itt ragadt.
Igen, valóban így volt. Ha majd nem működik a géped (diktafon), egyszer majd elmondom. (sajnos azóta sem mondta el)

Az új tagsággal milyen irányba fordultatok?
Visszatértünk a gyökerekhez, illetve egy kicsit goovie-sabb, soulosabb lett a sound.

Ekkor a háttérből ránk szól Belanka Jani, a házigazda Csabai Csípős Blues Club egyik vezetőségi tagja, hogy „gyertek már!" Így kimegyünk az Illésházi utcára Riskát, a riksát, a club új reklámhordozóját leképezni.

A Csabai Csípős Blues Club riksája, csabai csípős blues club, riksa, Szarvas Péter, Pribojszki Matyi, Békéscsaba, 20151205
Csapat csak 1 one... (képek)

Többek között ott van Szarvas Peti klubelnök is, aki amúgy ugye Szarvas Péter polgármester, de ilyenkor a mezei firkász némi identitásavarban szenved, ha pozícionálni kell SzP-t. A reklám után folytatom Matyival a beszélgetést.

A következő felvetésemre nehéz lesz válaszolnod.
Igen?

Pribojszki Band az Elefántban, pribojszki band, Békéscsaba, 20151205
(Molnár Dani, a dobos majdnem kimaradt 
a fogalmazásból)
A mai estre rohadt sokan eljöttek. Azonfelül azt látom, hogy mindenki meg van bolondulva. Mintha a vidám viselkedési attitűdöd átvetülne a népekre.

Pedig én nem hypoltam ezt a bulit sehol. (őszintén csudálkozik) De annak fölöttébb örülök, hogy még ennyi idő után is, 80-100 ember kíváncsi a produkcióra – ez mindenképpen megtisztelő, és köszönöm.

Miközben eléggé magasak a jegyárak.
Ezt például nem is tudom, és ezekkel sosem foglalkozom.

Mikor játszottál itt utoljára?
Pfff... februárban, a Csabagyöngyében, akkor szegény apukám még élt.

Ó.
Hát ezen túl esünk mindannyian. Ez sajnos olyan dolog, hogy ahogy az egész élet megy előre: a szeretteink számozatlanul potyognak. De az a lényeg, hogy mi most itt vagyunk, és toljuk a bluest.

Józsa Péter (b) az Elefántban, józsa péter, elefánt, pribojszki band, Békéscsaba, 20151205
A Gyed Máróz és a kislány
(Prbojszki Edit és Józsa Péter)
Amúgy a muzsikából meg tudsz élni?

Ez nehéz dolog.

Vagy van egy párhuzamos cucc is?
Nincs párhuzam, minden a zenével kapcsolatos: a szájharmonika forgalmazása, a kiadványaim, a tanítás... ez minden arról szól. De azért összességében igyekszem a koncertekből profitálni – próbálkozunk jönni-menni a világban, amely ugye elég nagy. És épp ezért nincs magyar számunk, mert hátha az angol nyelvű szövegekkel többre jutunk.

Mily könnyű az amerikaiaknak, ott az a bő 320 milliós lélekszám.
Igen, ott azért lehet csipegetni. Voltunk ott is, meg most Hollandiában, de ez nem jelenti azt, hogy bárki ebből magas életszínvonalon tudna élni. Inkább azt, hogy mi, vagy én ugyanolyan küzdelmekkel létezem, mint bárki más.

A nagybetűsben.
Ez tök ugyanaz. (közben Szász Feri a háttérből beszól: „kezdünk!") Kezdünk? Akkor kezdünk.
(elkezdték)

Pribojszki Band az Elefántban, elefánt, pribojszki band, Békéscsaba, 20151205

A szünetben, amikor még egyben volt a ház, a frissen érkező Rózsavölgy Matyi (be sok a Matyi) öccse, Pisti az utcán azt kérdezte, „sokan vannak? Lehet táncolni?"
Sokan voltak, és lehetett.