Garzó Anita, Békéscsaba, 20151216
Garzó Anita
– Beindult a növekedés, amit a következő évben tovább tudunk majd fokozni – húzta alá Garzó Anita, kiemelve: a megyeszékhelyen jelenleg 22 aktív taggal rendelkeznek, s az elsődleges cél az, hogy a következő esztendő első félévének végére elérjék a 35 fős létszámot. Ezt követően gyulai indulást terveznek, ahol szintén 30 fő körülire szeretnék tornázni a résztvevők számát.

A BNI immár 60 országban működik világszerte, a magyarországi indulás 2008-ra tehető. Az „Aki ad, az nyer” filozófiát valló csoportosulás hazánkban 2015-ben megközelítőleg ezer taggal rendelkezett, a résztvevők egy év alatt összesen 27 ezer ajánlást tettek egymásnak, ami közel 16 milliárd forint értékű forgalmat jelentett. A békéscsabai csoport eddig összesen majd 211 millió forint értékű forgalmat generált.

Békéscsabai BNI, Békéscsaba, 20151216
Odafigyelnek egymásra - BNI 5301 csoport
A szervezetről tudható, hogy tagjai odafigyelnek egymásra, bizalmi alapon nyugvó kapcsolatot ápolnak és sok időt, energiát áldoznak képzésekre, társaik fejlesztésére. A működésről szólva elmondható, hogy a csoportban szereplők úgymond egymás üzletkötőiként tevékenykednek, s mindezt jutalékmentesen teszik.

A december 16-án, az Arcanum hotelben tartott évzáró találkozón a korábbi tagok is részt vettek, baráti hangulatú üzleti reggeli zajlott, ahol beszámolókkal és a teljesítmények elismerésével zárták a 2015-ös esztendőt. Mint Garzó Anita elmondta, nem hasra ütés szerint választották ki a díjazottakat, komoly, objektív követelményrendszert állítottak fel.

Párzsa László, Békéscsaba, 20151216
Párzsa László - Az erő vele van
Idén Párzsa László érte el a legkiemelkedőbb eredményeket, hiszen a Top-Laptop Kft. tulajdonosa adta a legtöbb ajánlást és neki mondtak a legtöbben köszönetet:
A BNI számomra csak ebben az évben mintegy félszáz aktív üzleti kapcsolatot adott, ebből bevétel növekedést ért el a cégem. A csoportnak, az itt kapott közvetlen ajánlásoknak köszönhetően olyan helyekre tudtunk bejutni, ahova eddig még csak bekopogtatni sem nagyon tudtunk. A kívülállók számára úgy tudnám bemutatni ezt a tömörülést, ahol cégtulajdonosok, ügyvezetők, döntéshozók ülnek egy asztalhoz hétről-hétre. Megismerjük egymás vállalkozásait, ezáltal merjük a különböző cégeket ajánlani, például az ismeretségi körünknek. Konkrét üzleti kapcsolatok épülnek ki hétről-hétre, s ami még fontos, hogy igaz barátságok is köttetnek, nem csak megállapodások. Azt vallom, hogy az üzleti élet barátság és bizalom nélkül nem működik.

Szabó Béla, Békéscsaba, 20151216
Szabó Béla
Az idei év teljesítménye alapján a másik legeredményesebb tag Szabó Béla volt, aki az SMAX Kft. tulajdonosa és kreatív igazgatója, valamint a békéscsabai BNI csoport elnöke, azaz motorja is egyben:
Ez a kezdeményezés igazán újnak mondható, rengeteg tennivaló van még, de alapvetően optimista vagyok. Ez a fajta gondolatiság, ami szerint jutalékmentesen segítjük egymást, nagyon nehezen megy át a vállalkozók tudatába, nehezen tudják elfogadni, hogy van ilyen és még működik is. A többség alapvetően kétkedő. Ha vendégként eljönnek egy-egy találkozóra, akkor nyilvánvalóvá válik még a leginkább szkeptikus vállalkozók számára is, hogy ez nem a lehúzásról, hanem egymás segítéséről, támogatásáról szól. A fővárosban vagy éppen a Dunántúlon 40 fő fölötti csoportok vannak, ahol nagyságrendileg 2-3 milliárdos éves forgalmat tudnak a tagok egymás számára generálni, ez azt hiszem, mindent elmond arról, milyen pluszt tud produkálni egy-egy ilyen jellegű, hatékonyan működő szerveződés. Első körben azonban a bizalmi státusznak kell felépülnie ahhoz, hogy a tagok például közös munkákban tudjanak részt venni.

Mochnács Mihályné, Békéscsaba, 20151216
Mohnács Mihályné

Elismerésben részesült még Mochnács Mihályné, a Mo-Mechatronika Bt. vezetője is, aki Garzó Anita elmondása szerint vendéglátóként hatalmas energiákat fektetett abba, hogy a heti találkozók megfelelő környezetben valósulhassanak meg.

Pacsika Pál, Békéscsaba, 20151216
Pacsika Pál
Pacsika Pál, az Ecapital.hu vezetője, tagbizottsági tag:
A békéscsabai csoportba elsőként léptem be, ez két évvel ezelőtt történt. Tudatosan kerestem a tagság lehetőségét, mert akkor már több csoport is működött például a fővárosban. Felismertem annak lehetőségét, hogy milyen jó dolog jutalék nélkül üzletelni. Ez egy olyan kitörési pont lehet bármely vállalkozásnak, amit önmagában egy cég sem tud elérni, mivel itt arra fókuszálunk, hogy egymást segítve tevékenykedjünk. A 2015-ös év üzletileg is eredményes volt, de ez a tagság arra is jó, hogy cégvezetőként fejlődjek. Vezetéstechnikai praktikákkal is lehet gazdagodni, illetve a gazdaság számos területén tevékenykedő nagyon sok más vállalkozás életébe lehet ez által bepillantást nyerni. Stratégiai partnerségek köttetnek, de az is megoldható, hogy a külföldi csoportok révén a nemzetközi kapcsolatok bővüljenek és erősödjenek. Az osztrák, a német vagy éppen a lengyel régióigazgatóval is volt szerencsém találkozni, s meg kellett állapítanom, hogy hazaihoz hasonló feladatokkal kell megbirkózniuk. Sokat tanulhatunk egymástól.

Tordai Viktor, Békéscsaba, 20151216
Tordai Viktor
Tordai Viktor a Sandviken Tools Kft. egyik tulajdonos-ügyvezetője:
Az idei esztendőben nagyságrendileg 25 százalékos növekedést értünk el a csapatommal, s bár ennél egy kicsit többet szerettem volna, de ha realistán szemlélem a piacot, akkor ez országos összehasonlításban is nagy eredménynek mondható. A csoport növekedésének számait pontosan nem ismerem, de azt gondolom, hogy már közelítünk ahhoz, ami jónak tekinthető. Új tagokra van szükség, olyan belépőkre, akik megosztják a saját kapcsolataikat, s teszik mindezt annak tudatában, hogy csak és kizárólag egymást segítve tudunk folyamatos növekedést produkálni. Azoknak érdemes ide belépni, akik nyíltak és őszinték, fejlődni szeretnének és egy olyan szolgáltatást képviselnek, ami a tisztességes üzleti magatartáson alapul.

Az eseményen készült fotógaléria IDE, illetve a fotók alá kattinva érhető el!