A világ egyik legvonzóbb férfija, William Bradley Pitt, 1963. december 18-án született Oklahomában.

Pitt jolie, brad pitt, angelina jolie
Angelia, Brad és a srácok 2013-ban

1985-ben, diplomája megszerzése előtt két héttel fogta magát, és Los Angelesbe utazott: „A diploma megszerzésének közeledtével különös érzés lett úrrá rajtam. Láttam, ahogyan a barátaim sorra munkahelyekhez jutnak. Nem álltam még készen arra, hogy családot alapítsak. Szerettem a filmeket. Számomra különféle világokba vezető kapuk voltak és nem Missouri volt az a hely, ahol a filmek készültek. Egyszer csak belém hasított a felismerés: ha a filmek nem jönnek el hozzám, nekem kell utánuk mennem."

Brad pitt, brad pitt, dallas
Dallas, 1987.
L.A.-ben persze nem lett rögtön sztár. A szerepek csak lassan jöttek, de addig is el kellett tartania magát. Sztriptíz-táncosok limuzinos fuvarozásával, hűtők szállításával kereste kenyerét, illetve óriás csirkének öltözve reklámozta az El Pollo Loco étteremláncot. Közben kisebb-nagyok sorozatokban alakított epizódszerepeket, a legemlékezetesebb talán – melyben a magyar közönség is a láthatta –, a Dallas volt 1987-ben.

1991-ben aztán beindult a gépezet. Az első nagyjátékfilm, a Thelma és Louise volt, melyet követett a Folyó szeli ketté, az Interjú a vámpírral, majd az első Golden Globe-jelölést jelentő Szenvedélyek viharában. Egy évvel később, 1996-ban a 12 majomért meg is kapta az Arany Glóbuszt. Oscarra – színészi teljesítményéért – kétszer jelölték, de ez az elismerés még várat magára.

A rengeteg filmszerep és produceri munka mellett mindig jutott ideje a magánéletre is – már haBrad pitt, brad pitt, szenvedélyek viharában
Szenvedélyek viharában, 1994.
nevezhető magánéletnek az, ami paparazzókkal, kamerákkal és újságírókkal körülvéve zajlik. És amikor azt gondoltuk, hogy megvan az évszázad álompárja: Jennifer & Brad, akkor a színész 19-re lapot húzott, és 2005-ben összebútorozott Angelina Jolie-val. Ha jól számolom, három örökbefogadott és három saját gyermekük van, összesen hat.

Arról pedig, hogy a cím tényleg nem kamu (csak nem éppen friss), annyit, hogy 1989-ben Pitt akkori menyasszonya, Jill Schoelen miatt Budapestre utazott, de a lány elutasította őt egy rendező miatt. Az éjszakát egy pályaudvar előtti padon töltötte (feltehetőleg a Keleti pályaudvar előtt), majd amikor Jugoszláviába tartott néhány barátjához látogatóba, leszállították a vonatról, mert nem voltak rendben a papírjai...

forrás: wikipédia

És ha szeretné tudni, hogy Luca napján nem követett-e el végzetes hibát, olvassa el ezt.