A karácsonyi , ünnepi időszakban az év legütősebb cikkeit melegítjük újra. A korábbi cikkeknek, mint a jó töltött káposztának is csak jót tesz, ha újra elővesszük, újra melegítjük és tálaljuk őket. Ami utóbb vált nyilvánvalóvá, hogy Burger King sem lesz Békéscsabán.

S, akkor a czikk...

Bezár a Meki, Békéscsaba, 20150820
Ez a busz már elment...
Vélhetően még Ronald, a gyorsétterem-lánc kabalafigurája is sírva könyörögne egy kis pacalpöriért, ha minden nap mekis koszton kellene tengődnie, mégis érdemes keseregni néhány sort azon, hogy mit is jelent egészen pontosan a vállalat ezen döntése. „Délkelet-Magyarországon arányait tekintve kevés gyorsétterem működik, a Békéscsaba központjában található üzlet pedig különösen nagy távolságban volt a hálózat többi tagjától, így a szállítási költségek is magasak voltak.” – írta a hírt elsőként szélnek eresztő Index. A közlésben minden fontos adalék benne van, mint egy dupla sajtos McRoyal szendvicsben.

A mekis cikk végiggörgetésekor első blikkre az ugrott be, hogy Békés megyében jelenleg nincs (és még jó ideig nem is lesz) fizetős útszakasz. A képzettársítás azért is állhatja meg a helyét, mert a gazdasági élet egyik fontos indikátora az, hogy az adott térségben hányféle „junkfood” érhető el. Második villanásra pedig az ötlött fel, hogy újabb munkahelyek szűnnek, szűnhetnek meg. A dolgozóknak nyilvánvalóan felajánlották, hogy ezentúl akár Szegedre is bejárhatnak dolgozni, de azt gondolom, hogy az alkalmazottaknak ez a verzió kábé annyira lehet vigasztaló, mint az, ha a jól megszokott kedves kis vendéglőben a megrendelt hortobágyi húsos palacsinta helyett száraz kenyérhéjat, meg hideg vizet tolnak elénk.

Töpörtyűként, a '90-es évek elején még alig vártam, hogy a Keletiben leszálljuk a vonatról, mert rögtön utána jött az automatás forrócsoki. Ezután általában a Nyugati pu. következett, ahol az ország első McDonald's-ában meg lehetett kóstolni az addig a sárga földig kárhoztatott kapitalizmust. Arra már nem emlékszem, hogy éppen Szekszárd vagy éppen Sopron felé vettük az irányt, de az ízek megmaradtak. Lehetett választani a tarhonyás szörnyűség és a fagyasztott krumpliból olajban forralt izé között. Lehet legyinteni, meg az itthon világhírű csabai kolbász erősségeit sorolni, mégis azt gondolom, szegényebbek lettünk. Szegényebb lett a város egy választási lehetőséggel. A piros-fehér-zöld kockás abrosz alól ismét kivillant a hátsófelünk.