Érkezésemkor Szlancsik-Bakonyszegi Olivértől, a Lencsési általános 2.b osztály szóvivőjétől megtudom, egy furfangos, kétarcú fakanálegeret készítettek: az egyik pofija fehér, de ha megfordítjuk, szürkévé válik. Az okvetlenkedő „miért?" kérdésemre azt feleli, „mert mindkettő szerepelt a színdarabban". (A gyönyörű nevű Komáromi Anett színművésznő itt mesél a miértekről.)

Egerek: Mazán Ákos (b) és Szlancsik-Bakonyszegi Olivér, egerek díjátadó, mazán ákos, Szlancsik-Bakonyszegi Olivér, Békéscsaba, 20160113
Szlancsik-Bakonyszegi Olivér (k) és 
Mazán Ákos (galéria)
Majdan megkezdődött

a díjátadó ceremónia, amelyen Soma (Ragány Misa) felolvasott, valamint a reprezentáció feladatkörét Zakariás bátyó (Presits Tamás) látta el. (Eredmények lejjebb!)

Azt követően a gyegerek, gyakorolva a demokrácia nevű intézményt (amíg még tehetik), azaz élve a választójogukkal, Zakariás és Soma közül megszavazták, hogy a közeljövőben kivel szeretnék bejárni az óriás sajtgyárat. (A voksoláson Soma egyébként 51 százalékkal győzött.)

Tehát legyél ötkor Somával a szökőkútnál, a színháznál... – Mit nyertek veled? – kérdem Somát. – Ezt tőlük kell majd megkérdezni – válaszolja – nyilván megbeszéljük az Egereket. Majd kielemezzük, hogy értették-e a darab üzenetét? Végül a pincétől a padlásig bejárjuk a színteret.

Egerek: Ragály Misa (e) és Presits Tamás, presits tamás, ragály misa, egerek díjátadó, Békéscsaba, 20160113
Soma és Zakariás
A verseny öt fődíjasa:

a Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2.b osztályának hatalmas fakanál egere; a békéscsabai Jantyik Nóra üdítős palackból kreált szürke egere; a gyulai Bordás Ádám textil egere; a mezőberényi Eszenyi Bence Zsolt sógyurmából készült sajttortája és a mezőberényi Gera Virág egérútja.

Az egyéni alkotók a Légy jó mindhalálig című musicalre kaptak jegyeket, a 2.b osztály pedig egy közös uzsonnázás keretében eltölthet egy délutánt kedvenc színészével, a Somát alakító Ragány Misával és bejárhatja a színházat a pincétől a padlásig.

További 10 pályázót

a színház stábfotóval és CD-vel jutalmazta, amelyet postán kapnak meg.
Ők azok, íme:

1. Pópity Luca, Gyula; 2. Kenézi Kitti, Békés; 3. Rumon Nóra, Mezőkovácsháza; 4. Pardi Kitti, Szeghalom; 5. Gindilla Dóra, Gyula; 6. Szántó Bianka, Gyula; 7. Anda Milán, Gyula; 8. Kiss Hanna, Szeghalom; 9. Bihari Iringó, Mezőkovácsháza; 10. Marksteiner Mira, Gyula.

Egerek - díjátadó (Lencsó suli 2.b), lencsési iskola, egerek díjátadó, Békéscsaba, 20160113
A fakanálegér alkotói - a Lencsési suli 2.b-sei (galéria)