Közlekedési ismeretek oktatását segítő eszközöket ajándékoz óvodáknak és általános iskoláknak a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság. Az elkövetkezendő két hétben az iskolarendőrök, illetve a városi rendőrkapitányságok baleset-megelőzési előadói viszik el a kiadványokat a területükön működő oktatási intézményekbe. Az óvodapedagógusok egy közlekedési témájú oktató tabló, valamint egy új közlekedési kártyajáték és a Tóbiás és Balambér oktató CD második részének segítségével tehetik tartalmasabbá a gyerekek foglalkozásait.

Iskola, rendőr, iskola, oktatás, osztály
Kép: police.hu

Az általános iskolák első osztályosai a forgalmas kereszteződést ábrázoló, számos közlekedési jelzést és szituációt bemutató tabló mellett kártyákat is kapnak. A „Zebra Akadémia" programban résztvevő iskoláknak pedig egy négy részből álló, a KRESZ táblákat és útburkolati jeleket tartalmazó tablót vásárolt a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság. Az oktatást segítő kiadványok és játékok első példányait a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára, Pardi Ildikó r. alezredes adta át a pedagógusoknak és a gyermekeknek Békéscsabán, a Kölcsey Utcai Óvodában, valamint a Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban. Az óvodában közlekedési témájú foglalkozás keretében ismerkedtek meg a gyermekek az új eszközökkel. A rendőrség képviselője az óvodásokat és az iskolásokat is emlékeztette arra, hogy a szabályokat nem elég megtanulni, azokat be is kell tartani. Csak így lehet megelőzni a baleseteket.

A „Zebra Zsaru" programban résztvevő 4. osztályos diákok azt is megtudták, hogy a tavaszi hónapokra tervezett foglalkozások egyikén az iskolarendőrök részletesen ismertetik majd a kerékpár kötelező felszereléseit. Ezt követően a gyermekek és a rendőr közösen nézik meg, hogy minden tanuló biciklijén rajta vannak-e azok a tartozékok, amelyek a balesetmentes közlekedés alapfeltételei.