Két férfi tett bejelentést a Békési Rendőrkapitányság Mezőberényi Rendőrőrsére 2015 szeptemberében arról, hogy még júliusban kötöttek megállapodást egy céggel, akik hajdúszoboszlói kedvezményes üdülési lehetőséget kínáltak nekik.

Mindketten befizették a négy napra szóló nyaralás értékét és megegyeztek az időpontban is. A cég képviselője aztán telefonált nekik, hogy nem alkalmas a korábban megbeszélt időpont, tegyék át máskorra. Augusztusban már arról tájékoztatta őket, hogy nem tudja biztosítani a szállást, de záros határidőn belül visszafizetni az elutalt összegeket.

A visszafizetés azonban nem történt meg és a sértettek később már nem tudták elérni a nőt. A Békési Rendőrkapitányság Mezőberényi Rendőrőrse csalás vétség megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

A rendőrök S. Mária budapesti lakost gyanúsítottként hallgatták ki, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy a korábban jól működő cége csődbe ment és ezért nem jött létre a nyaraltatás. Az elutalt pénzeket felélte, de amint tudja, szeretné visszafizetni a sértetteknek.

A Békési Rendőrkapitányág az 58 éves nővel szemben csalás vétség miatt folytatott nyomozást 2016. március 7-én lezárta, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Békési Járási Ügyészségre továbbította.