Az először ausztrál, majd házassága után dél-afrikai színekben teniszező Hewitt párosban és vegyespárosban 15-szörös Grand Slam-, közte 7-szeres wimbledoni győztes, a 80-as és a 90-es években követte el bűntetteit, de csak tavaly ítélték el Dél-Afrikában - értesült a hvg.hu.

Az Amerikában található Nemzetközi Teniszhírességek Csarnoka már az ellene indult eljárás kezdetén, 2012-ben felfüggesztett Hewitt tagságát. Most, a jogerős ítélet nyomán viszont bejelentette, hogy végleg eltávolítja tagjai sorából. Ilyen az intézmény történetében még soha nem fordult elő - írja a BBC.

Hewittet két kiskorú lány megerőszakolásáért és egy szexuális zaklatásáért ítélte el a bíróság hat év börtönre. A bűncselekményeket edzőként követte el tanítványai sérelmére, még a 80-as és a 90-es években. A bíróság bírságot is kirótt rá, a pénzt a szexuális abúzusok elleni kampányra fordítják. Mint a BBC korábban beszámolt arról, a bíró az ítélet kihirdetésekor nehezményezte, hogy Hewitt csöppnyi megbánást sem tanúsított.