A bukarestiek horvát kapusa, Jelena Grubisic nagyszerű teljesítményt nyújtott, s mivel csapattársai rendkívül hatékonyan támadtak, az első félidőben végig vezettek, és a szünetben már öt gól volt az előnyük.

A második felvonásban sem változott a játék képe, sőt a különbség nagy meglepetésre a tíz találatot is meghaladta. A CSM végül magabiztosan, hat góllal győzött.
A mezőny legeredményesebb játékosa a vesztes macedónok szerb légiósa, a hat gólt szerző Andrea Lekic volt. A 2004 és 2011 között győri színekben kézilabdázó Aurelia Bradeanu a román együttes színeiben négyszer volt eredményes.

Eredmények, négyes döntő (Papp László Budapest Sportaréna):
elődöntő:
CSM Bucuresti (román) - Vardar Szkopje (macedón) 27-21 (14-9)
korábban:
Győri Audi ETO KC - Buducnost Podgorica (montenegrói) 21-20 (11-8)

Román csapat korábban csak egyszer, 2010-ben jutott be a BL döntőjébe: az Oltchim Ramnicu Valcea akkor kettős vereséggel alulmaradt a dán Viborggal szemben. A CSM Bucurestinek a mostani az első Bajnokok Ligája-idénye, eddig a tavalyi és az idei bajnoki címe volt a legnagyobb sikere, illetve az, hogy a 2011/12-es szezonban bejutott az EHF Kupa legjobb 16 csapata közé.
Érdekesség, hogy a bukarestiek vezetőedzője, a dán Kim Rasmussen közelmúltbeli sajtóértesülések szerint jó eséllyel pályázik a magyar női válogatott szövetségi kapitányi posztjára.
A Győri Audi ETO KC a BL középdöntőjében hazai pályán 28-22-re, idegenben pedig 24-22-re legyőzte a bukarestieket.

A vasárnapi program:
a 3. helyért: Buducnost Podgorica-Vardar Szkopje 15.15
döntő: Győri Audi ETO KC-CSM Bucuresti 17.45