A 28 éves, és ezzel rekordfiatal dán férfi áprilisban járt a legvégső országban a hivatalos 196-os listáról: Eritreát tudta le utolsóként. Most az Indy100-nak számolt be legkedvesebb élményeiről - írja a hvg.hu.

"Az elején nem egyszerű, amikor még csak ötlet szintjén van meg, és kevesen hiszik el, hogy meg tudod csinálni. A tanácsom az, hogy próbálkozzatok és ne adjátok fel" – üzeni a világ bejárását tervezőknek. "Úgy sikerült spórolnom, hogy fapados légitársaságokkal utaztam vagy stoppoltam, és olcsó ételeket vettem a szupermarketekből (főleg gyümölcsöket, míg a legtöbben híznak utazás során, én fogytam), és helyieknél aludtam. A törzsutas kedvezmények és a hotelkuponok is nagyon értékesek".

Bár mindig is Dánia lesz az otthona, Henrik a lapnak elárulta, hogy ha választania kéne, legszívesebben Dél-Afrikában telepedne le, ahol az utóbbi néhány hónapot töltötte. De adott egy tízes listát azokról az úticélokról is, amelyek általában nem szerepelnek az utazni vágyók bakancslistáján.

Ruanda
Bhután
Namíbia
Türkmenisztán
Észak-Korea
Vanuatu
Jemen
Irán
Dominikai Köztársaság
Feröer-szigetek

Jeppesen most, hogy az összes országot bejárta, egy még nagyobb (és nehezebben megfogható) projektbe kezd: a világ összes területét szeretné felfedezni. Utazásairól a weboldalán lehet többet megtudni, de hamarosan könyvbe is foglalja élményeit.