Ahogy arról a hvg.hu elsőként beszámolt, Kiss a testület összehívott ülését megelőzve lemondott a neki adott százhalombattai díszpolgári címről, és maga kérte, hogy a város változtassa meg a róla elnevezett uszoda nevét. Így már valódi döntéshelyzet nem volt, technikailag kellett rábólintani az erre vonatkozó előterjesztésre a szerda délutáni ülésen, amit a testület egyhangúan szavazott meg.

Az uszodáról már ma lekerül a felirat és Kiss több méteres arcképe, a létesítményt információink szerint egyszerűen városi uszodára keresztelhetik át.

A polgármesterhez írt levelében Kiss László a város iránt érzett felelősségre hivatkozott indokként – derült ki a testületi ülésen. „Ha valóban felelősséget érez a városért, akkor már az első pillanatban meg kellett volna tennie mindezt, már azzal együtt, hogy az alpolgármesterségről lemondott" – mondta az ülés után a hvg.hu-nak Szabó Attila DK-s képviselő.

A helyi politikus a testületi döntés után a szexuális bűncselekmények áldozatainak nemzetközi jelképét, egy kék szalagot tűzött ki jelképesen az önkormányzat bejáratánál. Mint mondta, ezzel szeretné jelezni, hogy „a város az áldozat mellett áll".

Közvetlenül az ülés előtt számolt be arról Vezér Mihály polgármester, hogy Kiss bocsánatot kért áldozatától