VII. GALIBA NAPOK

a Petőfi Sándor Művelődési Házban és a Wenckheim parkban.

A fesztivál fővédnöke: Závogyán Magdolna, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős helyettes államtitkára.

2016. június 10. (péntek)

16 óra: VII. Újkígyósi Amatőr Borverseny (a Szent Vince Borrend, az Újkígyósi Amatőr Borász Szövetség és az Újkígyósi Gazdakör képviseletében).

Muzsikál: az Alföldi Cigányzenekar.

Nevezési díj: 300 Ft/borminta; nevezni lehet fehér-, vörös- és desszertbor kategóriában a művelődési házban.

16 óra: GALIBA Kupa műfüves kispályás focibajnokság; szervező: Ecker Zsolt, volt NB I/B-s kézilabdázó. Jelentkezni Ecker Zsoltnál lehet a 30/705-53-28 mobilszámon.

2016. június 11. (szombat)

7-9 óra: Regisztráció, főzősátrak elfoglalása

10 óra: Ünnepélyes megnyitó: Závogyán Magdolna, a fesztivál fővédnöke, Szebellédi Zoltán, Újkígyós város polgármestere, Prohászka Béla, Venesz-díjas olimpiai aranyérmes mesterszakács, a zsűri elnöke

Közben a nagyszínpadon folyamatosan kulturális programok:

Jó ebédhez szól a nóta – Alföldi Cigányzenekar; Termimámor Zenekar; Rokodál Zenekar; társastánc és néptánc bemutatók; az újkígyósi Kick-box Klub harcművészeti bemutatója. Kézműves foglalkozások, babaház a legkisebbeknek, ugrálóvár, trambulin, pusztakocsikázás

GALIBA Kupa műfüves kispályás focibajnokság

16 óra: Főzőverseny eredményhirdetése, díjak kiosztása (focibajnokságé is)

20 óra: Dirty Slippers előzenekar

2030: REPUBLIC Együttes élő koncertje a nagyszínpadon.  A koncert után utcabál a Teraszon hajnalig

 

A főzőverseny díjazása:

I. hely: Erzsébet Nagy Szálloda**** (Paks) – Süli János, Paks polgármesterének felajánlása: 4 fő részére, 2éjszaka, félpanziós Wellness-hétvége

II. hely: Wellness Hotel Kager****(Harkány): 4 fő részére, 2éjszaka, félpanziós Wellness-hétvége

III. hely: Barack Thermal Hotel & Spa**** (Tiszakécske): 4 fő részére, 2éjszaka, félpanziós Wellness-hétvége

Közönségdíj: Hunguest Hotel Erkel**** (Gyula): 4 fő részére, 1éjszaka, félpanziós Wellness-hétvége

és más értékes nyeremények. A festményeket felajánlotta: Horváth-Gazsó Adrienn, Turovszki-Mancz Fatime Nóra és Hegedűs Zsolt.

A főzőverseny nevezési díja: 13000 Ft csapatonként, amely magában foglalja a kb. 10 kg tömegű libát, a gázpalackot és az égőfejet, a pavilont és 1 db asztalt paddal. A főzéshez szükséges eszközökről a csapatok gondoskodnak.

A nevezéseket a borversenyre, a főzőversenyre és a focibajnokságra 2016. június 8-ig (szerda) kérjük leadni a művelődési házban, vagy a muvhaz@ujkigyos.hu e-mail címen. Várjuk a jelentkezőket a borversenyre, a főzőversenyre és a kispályás focira! A programok ingyenesek! Szeretettel várjuk a „falu apraját-nagyját”! Tisztelettel számítunk részvételükre!