Meddig voltál csabai?
1991-95-ig éltem itt; de bő 15 évig a békéscsabai klub színeiben versenyeztem.

Bogár János, szupermaraton, bogár jános, Békéscsaba, 20160523
Babérkoszorúval (itt meg Bencsik Ádám képei)
Igen, mert arra tisztán emlékszem, hogy mint helyi induló simán nyerted a '97-es szilveszterit; de akkor mintha egy kicsit erősebb lettél volna.

Ez a korral is jár... egyébként felemésztenek a hosszútávfutások.

Akkor százévesen majd egy tripla-ultrát vállalsz be?
Nem. (nevet) Sajnos nincsenek már tartalékok, így egyre nehezebben teljesítem ezeket a távokat. Sokan éppen ezért hagyják abba, mert ez tényleg egy gyötrelem. Ráadásul a mostani időm mélyen a legrosszabb idáig.

Amúgy miképp zajlik Bogár Jani élete, mert nyilván egy ekkora távra (még egyszer mondom: 2 x 100 kilométerről van szó – még kocsival is fárasztó!) már hónapokkal, évekkel, élettel korábban kell készülni.
Három ötvenesem, négy maratonom volt már idén; ez csak egy közbeeső táv volt.

Tóth Sándor (b), Bogár János, Vozár Attila, Tóth Sándor, szupermaraton, vozár attila, bogár jános, Békéscsaba, 20160523
Tóth Sándor (b), Bogár János 
és Vozár Attila (galéria)
Közbeesésedben lejöttél egy kicsit Csabára nyerni.

Szóval 48-50 versenyem van évente, ezáltal szinte minden héten rajthoz állok.

Ezeket a számomra tébolyító távolságokat nyilván csak aszketikusan lehet ledúrni. Miközben a szupermaratonok közbülső idejéről, az aradi éjszakáról nem nagyon szoktak regélni a krónikások. Hatalmas buli van ott, vagy hatalmas alvás?
Most nincs buli, nincs buli. De most nem is kellett csatáznom, hiszen sajnos Steibl Peti feladta, ezáltal így magammal tudtam foglalkozni. (Steibl, a pályacsúcstartó Mezőkovácsháza táján, 140 kilométer után feladta a versenyt.)

Mi lett volna szerinted, ha nem adja fel?
Szerintem tuti, hogy ő nyert volna; ezt el is mondtam (Tóth) Sándornak is, hogy a papírforma őt hozza: tavalyelőtt ő 7 órát futott. Én szombaton 10-et, ma (vasárnap) majdnem 11-et.

Mi volt a problémája?
Fizikális: a lába nem bírta... Ugye ez egy ilyen sport. Nekem is voltak tegnap gondjaim – de túléltem a mai napot.

***

És íme, egy bonus track:

Bor Bernadett és Benjamin, Bor Bernadett, Bor Benjamin, szupermaraton, Békéscsaba, 20160523
Bor Berni és Beni a szupermaraton után (még több kép)

Három esztendeje egy derék ismerősöm, a békéscsabai Anikó (Gregor Laci csabai üdvöske édesanyja) révén megismerkedhettem (a cikk középtáján) az akkor még csak 6 és fél éves csabai Bor Bernadett-tel és Bor Benjaminnal, akik (2013-ban) szombaton 30, míg vasárnap 10 kilót tekertek le.

Idén, a Kazinczy általános suli szuper ikrei már 9 és fél évesek (nahát!), és simán a lábaikban van a 200 kilométeres táv.

"Reménytelenül" gyanúsak...

***

19. Szupermaraton - Gregor Laciék, gregor lászló, szupermaraton, Békéscsaba, 20160523
Középen a skodálatos csapat

A pénteki, Skodálatos hétvége vár ránk című cikkünkkel kvázi megelőlegeztük a bizalmat Gregor Laciéknak – talán nem véletlenül.

És láss csodát (láss ezer csodát): a férfi váltóknál nagy fölénnyel nyert a ŠKODA-BÉKÉSCSABAI AC-MAC csapata (Gregor László, Tábor Miklós, Oláh Tamás, Józsa Gábor és Szabó Sándor).