A Labrisz Egyesület Facebook-oldalán azt írják: május 11-én az ELTE BTK területén lévő Könyvtár Klubba beült egy ELTE-sekből és nem ELTE-sekből álló baráti csoport. A társasághoz tartozó lánypár tagjai megcsókolták egymást. Egyikük beszámolója szerint "a pultos lány körülbelül 20 méterről ránk ordított, visszataszító hangnemben, hogy: 'lányok, ez nem ide tartozik'. Ezek után teljesen megsemmisültünk, ennyire megalázva még sosem éreztem magam."

A baráti társaság később konzultált a rendőrséggel, majd visszamentek, de ahogy a megaláztatást elszenvedő pár egyik tagja írja: az ELTE Trefort-kertjéhez tartozó intézmény üzletvezetője "arra hivatkozott, hogy joguk van ránk szólni a viselkedésünk miatt" - írja a hvg.hu.

A Labrisz Egyesület erre válaszul szervez csütörtökön 20 órára leszbikus csók-flashmobot a Könyvtár Klubba. „Gyere el, és csókold meg azt, akit szeretnél, akit jogod van bárhol és bármikor megcsókolni, hisz a ti boldogságotok ugyanolyan értékes, mint bárki másé” – olvasható a felhívásukban.