A békési megyeszékhely utolsó nagyberuházása a vasútállomás rekonstrukciója volt.

Szabó Gyula - Telemax, térfigyelő kamera, szabó gyula, telemax, Békéscsaba, 20160606
Szabó Gyula, és a kép bal szélén
egy kamera figyel bennünket (képek)
A megaprojekt egyik hasznos eszközeit, a térfigyelő kamerákat az idén a 20. szülinapját ünneplő békéscsabai Telemax telepítette fel az állomás előtti és környéki lámpatestekre.

Szabó Gyula

tulajdonos-ügyvezető elmondja, meglehetősen nagy területet: az Orosházi úti felüljáró és a repülőhíd közti szakaszt kamerázták be. A 16 készülékből 12 speed dome típusú és 4 fix állású.

Zárójelben, a speed dome-ok 360 fokos szögben forognak, 36x optikai zoommal rendelkeznek. Az ilyen hihetetlen széles gyújtótávolsággal funkcionáló képrögzítőkkel akár a csabai pályaudvar előtti fúvókavirág szökőkútja mellől, a jó kétszáz méterrel szemben lévő nagybarkácsboltnál parkoló kocsik szélvédőjére tapadt szitakötők szárnyának színárnyalatait is ki lehet bogozni.

Szabó Gyula hozzáteszi, a 24 órás szolgálati rendszerben működő kamerák képei (Full HD-s) az önkormányzat közterület-felügyeletére futnak be.

Térfigyelő kamera a csabai vasútállomáson, térfigyelő kamera, telemax, Békéscsaba, 20160606
Az egyik legpotenciálisabb hely (fotók)
Természetesen nincs egész napos

felügyelet a kamerák mögött, így az apparátok a legtöbb esetben egy előre programozott járőrútvonalon pásztáznak.

Megemlíti, az egyik például rámegy a vasútállomás ajtajára, rázoomol, ott van három másodpercig, majd visszajön, és átáll egy másik pozícióba.

Kérdésre, hogy vajon ki lehet-e játszani a járőröket? Az ügyvezető szerint csak pusztán a szerencsével.

Továbbá kisebb telemaxos sikerként elmeséli, még az átadás előtt, egy eltűnt idős békéscsabai hölgyet a vasútállomás előtti kamerák segítségével találták meg.

– A pályaudvarnál egy nagyobb rendszert működtetünk – fűzi hozzá –, de ha valaki az otthonát egy kisebb berendezéssel szeretné védeni, az keresse fel a Békéscsaba, Gyóni Géza u. 6. szám alatti Telemax Szaküzletet.

A telefonszám: (66) 442-755.

Térfigyelő kamera a csabai vasútállomás és környékén, térkép, térfigyelő kamera, telemax, Békéscsaba, 20160606
Térkép, táj - vörösben a kamerák