Ebből az alkalomból tartott sajtótájékoztatót Hanó Miklós alpolgármester, a rendezvény fővédnöke, Kozma János, a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, a rendezvény védnöke valamint Frankó Attila társrendező és Oszlács Norbert műsorvezető, házigazda.

Hanó Miklós bevezetőjében elmondta, hogy a CsabaPark még nem teljes: két ütemben további fejlesztések zajlanak majd a területen. Alkalmassá teszik rendezvénysátrak felállítására, így nagyobb rendezvényeknek is helyszínéül szolgálhat, nem kell esőnapot kiírni. A szánkódomb környékére mászófalat, kötélcsúszdát és kilátót továbbá egy négy-öt kilométeres gumírozott futópályát terveznek. Szeretnék az egész parkot „belakni” és olyan létesítményt alkotni, mely egyrészt turisztikai célpont, másrészt olyan környezet a helyieknek, ahol bárkinek lehetősége nyílik szórakozásra, sportolásra, aktív és kevésbé aktív pihenésre vagy családi együttlétekre.

A Csaba Napokról elmondta, hogy finanszírozása szerepel a város költségvetésében, így annak minden programja ingyenes, fizetni csak a fogyasztásért kell a látogatóknak. Szeretné, ha ez a két nap a csabaiak ünnepe lenne, szeretné, ha büszkék lennénk arra, hogy csabaiak vagyunk.

Kozma János arról beszélt, hogy a park, bár még két éves sincs, olyan, mintha mindig is lett volna,Kozma jános, kozma jános, Békéscsaba, 20160630
Kozma János
mintha nem csak a második rendezvényre készülődnénk. A vetélkedőkről elárulta, hogy különféle megmérettetések lesznek nőknek, férfiaknak és gyerekeknek. A nők például megmutathatják, hogy ők is tudnak úgy parkolni, mint a férfiak, sőt. A férfiak ezzel szemben sör-virsli fogyasztásban mérhetik össze erejüket, a gyerekek pedig Lego építő versenyen vehetnek részt. A rendezvény védnöke azt is hozzátette, hogy eredménytől függetlenül mindenki díjazásban, apróbb-nagyobb ajándékban részesül.

 

A kiemelt programok közül megemlítette Csordás Ákos és Szandi koncertjeit valamint a vasárnapi lecsófőző versenyt és a Békéscsaba Szépe választást. A nagyszínpadon kívül is várja attrakció a vendégeket: az változatos programok mellett a gyerekeket a legkülönfélébb ugrálóvárak, a legszerencsésebbeket pedig Ferrari tesztvezetés.

Oszlács Norbert a szépségversenyről elmondta, hogy a korábban kiválasztott 10 döntős lány már gőzerővel készül a szombat délután 17 órakor kezdődő döntőre. A győztes egy éven át képviseli városunkat az ország különböző rendezvényein és indul a Magyarország Szépe választás megyei döntőjén szeptemberben, Szarvason.

Frankó, frankó attila, Békéscsaba, 20160630
Frankó Attila
A július 9-10-i esemény elsősorban természetesen a szórakozásról szól majd, de nemes célokat is szolgál, így lehetőség nyílik például véradásra – mondta el Frankó Attila. Ugyanebben az időben egészségügyi szűrővizsgálatokon is részt vehetnek az oda látogatók: vérnyomás-, koleszterin- és vércukorszint-mérésre lesz lehetőség.

A lecsófőző versenyre is lehet még jelentkezni, ennek nevezési díja 1500 forint. Frankó Attila afocirajongókat is megnyugtatta: az Eb döntőt óriás kivetítőn lehet megtekinteni a csarnokban.

A Szent István térről szombaton lovas hintóval, vasárnap pedig Dottóval is megközelíthető lesz a CsabaPark.

Részletes program: itt.