A Ferencváros szerződést kötött Lovrencsics Gergővel, így a magyar válogatott szélső a magyar élvonalban folytatja pályafutását. Lovrencsics a Lech Poznanból igazolt haza Négyéves lengyelországi karrierje alatt bajnoki címet és Lengyel Szuperkupát is nyert együttesével. Emellett begyűjtött két lengyel bajnoki ezüstöt és kétszer bejutott a Lengyel Kupa döntőjébe. A tavalyi idényben pedig az Európa Liga csoportkörében is szerepelt.

Lovrencsics az Európa-bajnokságon is bizonyított, a Portugália elleni 3-3-as döntetlen és a Belgium elleni nyolcaddöntő alkalmával is kezdőként lépett pályára.

Lovrencsics Budafokon kezdte el a pályafutását, majd Pécsen és Pápán is játszott mielőtt Lengyelországba, a Lech Poznanhoz szerződött. A szélső 112 mérkőzésen lépett pályára az Ekstraklasában, 19 gólt és 27 gólpasszt jegyzett.

Lovrenciscs az M4 Sportnak elmondta, előrelépés a karrierjében, hogy a Ferencvárosba igazolt, mivel a Lech Poznannal nem indulhatna a nemzetközi kupaporondon. A szélső tudja, több riválisa is van, de megküzd a helyéért a zöld-fehéreknél.

Forrás: hvg.hu