Rosszul lett a Balaton Soundon egy 18 éves lány, aki később életét vesztette - írta a Bors. A lap szerint a lányt a fesztivál területén működő egészségügyi ellátóba kísérték.

Nem kizárható, hogy valamilyen szer hatása miatt szorult ellátásra, mindenesetre az ápolószemélyzet úgy ítélte meg, hogy folyadék- és ásványianyag-pótlás után a tinédzser nem igényel szoros felügyeletet.

De miután elbocsátották az egészségügyi ellátóból, a lány elesett és a betonba ütötte a fejét. Már a helyszínen érzékelhették, hogy súlyosan megsérült, mert azonnal kórházba szállították.

A kórházban kiderült, hogy nagy a baj, a gyors orvosi ellátás ellenére a lány életét már nem lehetett megmenteni. A Bors szerint a család felvette a kapcsolatot egy jogásszal, tudni szeretnék, hogy pontosan mi történt a gyermekükkel, a rendőrség ugyanis nem indított büntetőeljárást az ügyben.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a lap kérdésére közölte, „az eset kapcsán az idegenkezűség gyanúja nem merült fel, így az ügyben a Kaposvári Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárást folytat”.

Ha a boncolás során beigazolódik, hogy a lány valamilyen kábítószert fo­gyasztott, az legfeljebb annyit vonhat maga után, hogy a rendőrség kábítószer birtoklása vétség miatt eljárást indít, amelyet aztán hamar le is zár - fogalmazott a lap.

Forrás: hvg.hu