Egyesületük 2013 júliusában kezdte tevékenységét. Az első szűk egy év alatt több mint 40 esemény és program megszervezésében vettek részt.

2014-ben megszervezték az Idősek Bálját és a Kolbászfesztivált, az első ilyen jellegű eseményt a környéken. Szervezetük részt vesz főző- illetve sportversenyeken, így megismertetve falujukat az ország többi részében.

2015. óta aktívan működik az „after-school” program, amelyben a CsIE tagjai személyesen vesznek részt, a filmklub, illetve a hagyománnyá vált nagyobb rendezvényeik mellett az év minden szakaszában próbálják felpezsdíteni a közösségi életet, mint például az ünnepeket megelőző előkészületekkel, valamint aktívan részt vesznek a más falvakban megrendezett eseményeken is partnerként.

A CsIE-t és a feladatokhoz való hozzáállását olyan dolgok határozzák meg, mint részvétel a közösség életében, csapatszellem, folytonosság, hosszú távú gondolkodás. Számukra fontos az aktív részvétel, mivel úgy tekintenek közösségükre, mint erőfeszítéseik eredményére. Egyesületük folyamatosan törekszik új, építő jellegű ötletek hatékony kivitelezésére falujuk életében. Szeretnék, ha az aktivitás állandó jellemzője lenne szervezetük tagjainak és közösségük minden lakosának. Egyik cél, hogy eseményeik és projektjeik által megalapozhassák a közvetlenebb életmódot és elérjék, hogy minél többen vegyenek részt rendezvényeiken. Azt szeretnék, ha projektjeik hosszú távon fenntarthatóak lennének úgy, hogy több éven keresztül érezhessék ezek jótékony hatását

Éppen ezért szeretnék kérni támogatásukat egy nyári csapatösszerázó kirándulásra, hiszen ők egy fiatalokból álló közösség, akik teljes erővel dolgoznak új ötletek és rendezvények kivitelezésében, de mindehhez arra van szükségük, hogy minél összeszokottabb csapattá váljanak. Egy ilyen kirándulás lehetőséget adna a kikapcsolódás mellett az új ötleteink megbeszélésére, mert a sok munka mellett ezt a fiatalokból álló csapatot legfőképpen az motiválja, hogyha jó visszajelzést kap az emberektől és látja, hogy munkája nem hiábavaló. Mondhatnánk azt is, hogy „Csiésnek lenni egy életforma”, és ahhoz, hogy ez minél sikeresebb legyen, az a legfontosabb, hogy minél több időt töltsenek egymással.

"Kedves Partnerünk,

A CSIE tagok szeptember  1- 4-ig Magyarországra látogatnának és ehhez szeretnénk az Önök támogatását is kérni.

A székelyföldiek legnagyobb vágya, hogy láthassák a Feszty-körképet az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

A kint élő magyarok nem tehetik meg, hogy a teljes utat finanszírozzák, ezért Önökhöz fordulunk egy kis támogatást kérve.

A Deka Union Kft. (Dékány Ferenc és Dékány Attila) a Gyulahús Kft.-vel (Bíró Antal, Hajdúk Zoltán) összefogva eldöntöttük, hogy cégeink segítik a székelyföldieknek a kirándulását és együtt próbáljuk meg összeszedni az utazáshoz szükséges anyagi támogatást.

Kérem Önöket, hogy amennyiben módjukban áll, támogassák a CSIE tagokat, hogy Magyarországra tudjanak utazni.

Sajnos a CSIE-nek nincs Magyarországon bankszámlája, így vagy egy romániai bankszámlaszámot tudunk megadni Önöknek, vagy készpénzes támogatást tudunk elfogadni, esetleg bármilyen más tárgyi felajánlásokat is szívesen fogadunk.

Köszönettel:

Dékány Attila"

Elérhetőségek a Deka Union Kft. Facebook oldalán találhatók.