Pénteken újabb, halálos áldozattal járó pokolgépes támadásokat követtek el Thaiföldön: néhány órával a Hua Hin-i kettős robbantás után újabb robbanás történt az üdülővárosban, egy másik pedig Surat Thani tartományban – közölték helyi hivatalos források.

A thaiföldi rendőrség azt közölte, hogy helyi idő szerint péntek reggel két robbanószerkezet lépett működésbe a népszerű tengerparti üdülővárosban, Hua Hinben, nem messze attól a helytől, ahol előző este is robbantás történt. A legfrissebb jelentések szerint az újabb merényletnek egy halálos áldozata és három sérültje van. A rendőrség hozzátette: egy robbanószerkezetet a tűzszerészek hatástalanítottak. A magyar külügyminisztérium nem tud magyar áldozatokról, az érintett térség nem tartozik a magyar turisták által gyakran látogatott helyek közé.

Robbantás, robbantás, Thaiföld, sebesült
© MTI/EPA/Daily News

A Hua Hintől mintegy 400 kilométerre délre található Surat Tani tartományban történt pénteki robbantásban egy helyi nő vesztette életét. "A pokolgép megölt egy önkormányzati alkalmazottat... Úgy gondolom, hogy (a támadásnak) köze van a Hua Hin-i robbanásokhoz" – mondta Surat Tani kormányzója.

A Thaiföld déli részén fekvő Hua Hin üdülővárosban előző este egy ember meghalt, és a legutóbbi beszámolók szerint 21-en – köztük turisták is – megsebesültek egy kettős robbantásban. A merényletet Sirikit királyné pénteki születésnapjának előestéjére időzítették az ismeretlen tettesek. Egyelőre senki nem jelentkezett a robbantás elkövetőjeként, de hírügynökségek felhívják a figyelmet, hogy az ország déli részén fegyveres szeparatista mozgalom tevékenykedik.

Csütörtökön a reggeli órákban a szintén déli Trang tartományban történt robbanás, abban rendőrségi jelentés szerint egy ember meghalt, és legalább hatan megsebesültek.

A thai katonai juntát vezető, egyben a miniszterelnöki tisztséget is betöltő Prajuth Csan-ocsa tábornok elítélte a robbantásos merényleteket. A 2014-es katonai hatalomátvétel vezetője szerint a pokolgépekkel "káoszt akarnak szítani" az országban.