A legidősebbek, a juniorok óriási csatákat vívtak. Látványos, kemény, gyors küzdelmek, nagy drámák után jutottak a mieink sorrendben a németek, görögök és az olasz 2.csapat legyőzésével a döntőbe. Itt a britekkel csaptunk össze, és drámai és fordulatos mérkőzésen, 13:11 arányban alulmaradva a második helyet szereztük meg. Nagyon szép és közönségcsalogató teljesítmény volt!

Kadet2 korosztályú csapatunknak nem volt szerencséje, hiszen rögtön kifogták azt az amerikai csapatot, amely a mieink legyőzése után meg sem állt a világbajnoki címig.
A mi csapatunk szorgalmasan „menetelt" ezen a délutánon. Legyőzték Gautemalát, majd az olaszok 2. csapatát. A döntőben Nagy-Britannia csapat várta a mieinket. Rendkívül izgalmas és szoros mérkőzésen 17:15-re gyűrtük le a briteket, s szereztük meg a világbajnoki címet.

Magyar csapat - kick-box vb, vb, kick-box, magyarok, 20160904

Debreczeni Dezső így látta a magyar csapat, s benne a Békés megyeiek teljesítményét:

„A kadet 1 korosztályúak fantasztikusan küzdöttek, hiszen mindnyájan kis súlyúnak számítottak. A juniorok nagyon-nagyon jól küzdöttek, a végén az angol csapat nagyon erős volt. Mindenki odatette magát, de sajnos kettő ponttal kikaptunk.Nagyaon összeszedettek voltak a mieink, koncentráltak, lehetőséget kaptak azok is, akik egyéniben nem tudtak érmet szerezni, s látszott a küzdelmükön, hogy nagyon szerettek volna bizonyítani.A csapat így nagyon jól sikerült a részünkre. A kadet 2 csapatot sajnálom, hogy pont az amerikaiakkal kezdtek, akik aztán megnyerték. A junior döntő viszont igazi point-fighting csata volt, szinte leirhatalan csata volt. Nagyon partyban voltunk, de a végén az utolsó fél percben dőlt el."

Csapatbajnokság:

Kadet 1 korosztály:
*Magyarország – Gautemala 16 – 11
*Magyarország – Olaszország 2. cs. 9 – 8
Döntő: *Magyarország – Nagy-Britannia 17 : 16
Világbajnok:Magyarország (Gombás Alexandra, Hammer Máté, Horváth Márk, Gergely Balázs - Halker Királyteam, Viczián Dániel, Leszkó Kitti -Békéscsabai Lakótelepi SE) Edző: Király István, Debreczeni Dezső

Kadet 2 korcsoport:
Magyarország – *Amerikai Egyesült Államok (USA) 1.cs. 12 : 17
5. Magyarország (Bozók Szabolcs, Nagy Zalán, Simonics Elizabet,(Halker Királyteam) Bednanics Dominik -4Fight SE, Viczián Roland -Békéscsabai Lakótelepi SE, Török Dóra- Újkígyósi SZSE)

Junior korcsoport:
*Magyarország – Németország 16 : 12
*Magyarország – Görögország 2.cs. 28 : 16
*Magyarország – Olaszország 2. cs. 14 : 8Döntő: Magyarország – *Nagy-Britannia 11 : 13
2.Magyarország (Lencsés Dorina, Korpádi Tamás, Rohonczi Jenő -Halker Királyteam, Laurincz Boglárka-Újkígyósi SzSE ,Bálint Zoltán, Opauszki Dávid-Békéscsabai Lakótelepi SE)
Edzők: Király István, Debreczeni Dezső