Dr. Nagy Ágnes főosztályvezető a munka fontosságáról beszélt. Elmondta, hogy akinek munkája van, azt elkerüli a bűn, az unalom és a szükség, ezek helyett azonban biztos megélhetésben, elfoglaltságban és önbecsülésben lesz osztályrésze.

Hozzátette: Békés megyében a munkaerő-többlet és hiány együtt jár – bizonyos pozíciókat a munkáltatók nem tudnak betölteni, mert jól képzett, tapasztalt és szakképzett munkaerőt keresnek, ám a munkakeresők többsége nem ilyen. Ezért arra kérte a börzén megjelenteket, hogy amennyiben a mai nap folyamán nem találnak állást, vegyek igénybe a szakképzési intézmények segítségét: tanuljanak szakmát, hogy legközelebb nagyobb sikerrel járjanak.

Marosvölgyi Emese járási hivatalvezető vette át a szót, és folytatva a gondolat fonalát, elmondta, hogy a 21 megjelent munkáltató és hét képző intézmény segítségével – remélhetőleg – minél többen munkával térhetnek haza vagy legalább egy lépéssel közelebb jutnak hozzá. Ezen a napon „tömbösített rendszerben” találkozhatnak az érdeklődők a cégekkel, több munkáltatónak is bemutatkozhatnak, ám ehhez alázat és elszántság kell. A meghirdetett állások elsősorban a nyolc általánost végzetteknek szólnak, de ő is hangsúlyozta: a képzés, egy új szakma megtanulása mindenkit jobb életminőséghez, biztos megélhetéshez vezethet.