A közösségi ház életében hagyomány – mondja Takács Péter, az intézmény vezetője –, hogy minden kerek évfordulóról különböző rendezvénysorozatokkal megemlékezünk. Ez most sincs másképp: a 25 éves fennállásunk tiszteletére egy 25+1 programból álló rendezvénysorozatot állítottunk össze. A programfolyamból tükröződik mindaz a tevékenységi formula, amely jellemzi az intézményt. Lesznek nagyobb rendezvények is, például a Békéscsabai Digiporáma Fesztivál vagy az András Napi Kolbászparádé, amelyet a részönkormányzattal szervezünk közösen.

Máté András (b) és Takács Péter, takács péter, lencsési közösségi ház, máté andrás, Békéscsaba, 20161001
Máté András (b) és Takács Péter (képek)
Azonfelül hagyományos elemek

is színesítik a palettát, mint például a Lencsési Galéria Sorozat, amelynek keretében az elmúlt negyedszázadban közel 250, elsősorban helyi alkotó mutatkozott be. Érdekesség, hogy Rágyanszki Erzsébet békéscsabai rajztanár első önálló kiállítása 1999-ben, a közösségi házban volt, és most az új kollekcióját mutatja be.

Továbbá lesz számos ismeretterjesztő előadás – folytatja –, a gyerekeknek játszóház, Mikulás délután; valamint a karácsonyhoz köthető programok, mint az Advent a Lencsésin vagy a Karácsonyi koncert a Nyugdíjas klubban. Végül december 20-án zárjuk a programsorozatot egy bensőségesnek szánt ünnepséggel.

Közben a nagyteremben lassan elkezdődik az ünnepségfolyam első etapja, az Őszidő című rendezvény. A kertbarát szakmai nap a Mohácsy Mátyás - és a megyében működő kertbarát körök tagjainak és számos érdeklődő részvételével zajlik.

Őszidő a Lencsési Közösségi Házban, Hanó Miklós, takács péter, lencsési közösségi ház, Békéscsaba, 20161001
Huszár Endre (b), Hanó Miklós, Takács Péter és Szent-Miklóssy Ferenc (galéria)