"Tisztelt Szerkesztőség! A főiskolánál lakunk a Bajza utcán. Minden este sötétedés előtt menetrendszerűen megjelennek a motorosok. Tegnap láttam is: hárman jöttek együtt, a benzinkútnál kanyarodtak rá az utcára és indultak el a belváros irányába iszonyatos tempóval és rettenetes zajjal. Máskor is láttam, akkor éppen hátsó kerékre állva döngetett a srác. Nem lehet ablakot nyitni, annyira hangosak, és éjszakába nyúlóan követik egymást hol többen, hol kevesebben, de mindig borzasztó zajjal.

Mit lehet tenni? Van a rendőrségnek kapacitása arra, hogy egy-egy estén kijöjjenek mérni, ellenőrizni, igazoltatni? Miért a városban, lakott területen, ráadásul a rendőrség utcájában csinálják ezt, nem is értem. Miért nem mennek az elkerülőre vagy a gyorsforgalmira Gyula irányába? Kérem, amennyiben módjuk van rá, segítsenek valamilyen formában megoldani ezt a helyzetet!"

Igyekszünk, hisz ezért hoztuk létre ezt a rovatot. Éppen ezért a levelet továbbítottuk a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahonnan az alábbi választ kaptuk:

Az olvasói levélben megfogalmazott, kora tavasztól késő őszig jelentkező problémát a rendőrség is ismeri. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának motoros járőrei és a Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrjárőrei a Bajza utca mellett Békéscsaba más részein is végeznek ellenőrzéseket azért, hogy a szabálytalanul közlekedő, illetve a városban élők nyugalmát zavaró motorosokat kiszűrjék a forgalomból. Minden esetben felhívják a figyelmüket a balesetveszélyre és arra, hogy tekintettel kell lenniük másokra. A rendőrség állandó rendőri jelenlétet egyik utcában sem tud biztosítani, de visszatérő ellenőrzéseket végeznek a Bajza utcában is. Ha éppen nincs a közelben rendőr, a 112-es segélyhívón a nap 24 órájában lehet bejelentést tenni. Az idei évről elmondható, hogy kevesebb jelzés érkezett a témával kapcsolatban. A rendőrök jogsértés esetén azonnal intézkednek, a közbiztonsággal, közrenddel kapcsolatos észrevételeket - ahogyan a hír6 olvasójának jelzését is – a szolgálat megszervezésekor figyelembe veszik.

****************

Várjuk az önök véleményét, észrevételeit, tapasztalatait is a témában, és tudják: név nélkül tudnak kommentelni! További témajavaslataikat az info@hir6.hu címre küldhetik.