A rendezvényt a békéscsabai Kerekes Judit által kalauzolt FitDance Center SE „kiscsirkéi" vezették fel.

Hello, melo: FitDance Center SE, fitdance center se, hello_melo, Békéscsaba, 20161013
A FitDance Center SE üdvöskéi (galéria)

Dr. Nagy Ágnes,

a Békés Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály vezetője köszöntőjében elmondta, Kerekes Judit nagyszerű koreográfus, hiszen a növendékei csodálatosan adták elő a pályaválasztás nehézségeit. Hozzátette, Gajda Róbert kormánymegbízott úrnak sajnos a fővárosba kellett utaznia, de pénteken mindenképpen kilátogat a Pályaválasztási Vásárra.

Vantara Gyula országgyűlési képviselő beszédében elmesélte, tinédzser korában ő is átélte azokat a nehéz pillanatokat, amikor döntenie kellett, hogy hová, merre induljon tovább. A „Mi leszel, ha nagy leszel?" kérdésre akkor még nem tudott pontos választ adni.

Hello, melo: dr. Nagy Ágnes, Palotás József és Vantara Gyula, Vantara Gyula, dr. nagy ágnes, hello_melo, Palotás József, Békéscsaba, 20161013
Dr. Nagy Ágnes, Palotás József és Vantara Gyula (galéria)

Kedves Diákok, ez ti napotok!,

köszöntötte az érdeklődőket Palotás József, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal szakmai főigazgató-helyettese. Hozzátette, mindannyian azért vannak itt – szervezők, iskolák, munkáltatók, politikusok –, hogy hozzájáruljanak ahhoz a fontos döntéshez, amely eredményes tanulmányaitokon keresztül sikeres pályakezdéshez vezet. Nagyon jó a hangulat, viccesek és gazdagok a standok, csodálatos a kínálat, csak győzzön az ember választani. Most ennek van itt az ideje!

***

És akkor kivételesen kronológiailag visszalépünk a beszédek elé, ugyanis a rendezvény startja előtt néhány diákot, felnőttet, mi több, dr. Nagy Ágnest, a munkaügyi központ első emberét is arról faggattam (Vantara Gyula kérdését megelőzve), hogy mi leszel, ha nagy leszel?

Hello, meló: Pál Gergő és Molnár Máté, Pál Gergő, molnár máté, hello_melo, Békéscsaba, 20161013
A leendő történész-professzor és a leendő marketing menedzser (galéria)

A dobozi és közgés

Molnár Máté perpillanat marketing menedzser szeretne lenni; míg a szintén dobozi és szintén közgés Pál Gergő szívesen keresné történész-professzorként a mindennapi harapnivalóját.

Jakus Lajos (Bellani) biztonsági vezető elmondása szerint már nagy, de amúgy mindig is fotós akart lenni.

Hello, melo: Novák Attila, novák attila, hello_melo, Békéscsaba, 20161013
Novák Attia ad hoc performace-sza egy busz előtt

Először TSZ lovaskocsisnak,

majd oroszlánidomárnak készültem – mondta Novák Attila rajztanár –, és az is lettem, mert egy középiskolában körülbelül azt végzi az ember.

A szeghalmi Szabó Imrét, aki egyébként a rendezvény műsorvezetője, kicsi korában nagyon csábította a buszsofőri beosztás, ám az élet úgy alakította, hogy műsorvezető, rendezvényszervező, tévés, kézilabda sípmester stb. lett.

Némethné Vidovenyecz Éva, Kelemen Tibor és dr. Nagy Ágnes, dr. nagy ágnes, némethné vidovenyecz éva, kelemen tibor, Békéscsaba, 20161013
Némethné Vidovenyecz Éva, a munkaügyi központ munkatársa, Kelemen Tibor,
a Kovászna megyei munkaügyi központ vezetője és dr. Nagy Ágnes

Végül dr. Nagy Ágnest kérdeztem.

Gyermekkorában mi szeretett volna lenni?
Általános iskolai tanító; és szüleimnek volt egy nagy szőlőterületük, ahol azt játszottam, hogy a szőlőkarók a gyerekek.

Kaptak egyest a gyerekek?
Egyest is meg ötöst is.

Milyen tanító lett volna?
Lehet, hogy szigorú.

Mondjuk egy ilyen nagy intézmény vezetőjének bizony szigorú pedagógusnak kell lennie.
Az élet máshogy hozta, ugyanis középiskolás koromban a Közgébe jártam, majd jogász lettem; és most... több mint 25 éve vezetem a munkaügyi központot.

Hello, melo: manóvárovisok, manóvárovi, hello_melo, Békéscsaba, 20161013
A Manóvár ovisok is ott voltak