Hét és fél év börtönbüntetésre ítélte a Kecskeméti Járásbíróság azt a férfit, aki a hagyományos terápia helyett speciális gyógyszerekkel kínált gyógyulást egy mellrákos nőnek – írja a Blikk.

bíróság, bíróság
A férfi, M. Zsolt jól ismerte a nőt, aki megbízott benne, ezért amikor diagnosztizálták nál a mellrákot, belement abba, hogy ne kezeltesse magát hagyományos terápiával, hanem a férfi által javasolt "gyógymódot" válassza. M. Zsolt azt mondta a nőnek, hogy jó barátja egy neves amerikai rákkutatónak, aki őssejtekkel tünteti el a daganatot. A férfi azt is mondta, ha a nő leül a tévé elé, akkor műholdak fogják elküldeni a biometrikus adatait az amerikai kutatólaborba.

Ezen kívül teljesen hatástalan étrend-kiegészítőket és vízhajtókat adott a nőnek, aki összesen 32 millió forintot fizetett ki neki a pirulákért.

A nő családja magánnyomozót fogadott, aki követte őt és lehallgatták a telefonját is. A család az összegyűjtött bizonyítékok alapján végül feljelentést tett.

M- Zsoltot kuruzslás, csalás és testi sértés miatt állították bíróság elé és ítélték el. Bár a család szerette volna, ha emberölésért is elítélik, mert tudnia kellett, hogy az idős nő bele fog halni, ha nem lebeszélik a valódi gyógykezelésről, a megyei ügyészség ezt visszautasította.

Forrás: hvg.hu