A délnyugat-szerbiai Tutinban 12 embert kellett evakuálni, miután kiöntött a város melletti Vidrenjak folyó, három iskolát, tíz lakóházat, valamint egy ipari parkot teljesen elárasztott a víz. A közeli Sjenicában a Vapa folyó áradása miatt ürítettek ki tíz épületet. A terület egy részén nincs áram. A közép-szerbiai Krusevacnál is kiöntött egy folyó, a Kopaonik-hegységnél pedig földcsuszamlások nehezítik a közlekedést - közölte a szerbiai közszolgálati televízió (RTS) kedden.
Predrag Maric, a szerb belügyminisztériumi rendkívüli helyzetekkel foglakozó osztályának vezetője közleményében azt írta: hivatala kézben tartja a helyzetet, munkatársai hétfő óta a terepen tartózkodnak. Mint mondta: az eső kedden elállt, ezért a helyzet javulására számítanak.
A szerbiai meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint a következő napokban is folytatódik a vízállás emelkedése néhány folyón, a Limen, az Ibaron, a Timokon, a Déli-Moraván, valamint a Nyugati-Morava felső szakaszán. A várakozások szerint nem kell szélsőséges helyzetekre számítani, a szokásos készültség egyelőre elegendő.
Montenegróban is kilépett a medréből néhány folyó, a keleti országrészben, Rozajeban több házat is elöntött a víz, és további mintegy száz épület van veszélyben. A meteorológiai jelentések szerint a napokban további heves esőzésekre kell számítani.
Az esőzés és az árvíz Albánia több autóútján is károkat okozott, a katonaság és a mentőcsapatok evakuálják az embereket az elárasztott területekről. A víz a Tirana és a tengerparti Durres közötti autópályát is elárasztotta, és több falut is elvágott a külvilágtól.