A karácsony előtti utolsó hétvégén nagy lesz a forgalom a bevásárlóközpontokban, karácsonyi vásárokban, piacokon. A zsúfolt helyeken nagyobb eséllyel fordulhatnak elő lopások. Békés megyében a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a nagy tömeget vonzó helyek ellenőrzésére. A bűnmegelőzési előadók pedig tanácsokkal igyekeznek segíteni a vásárolni, szórakozni indulókat.

A piacokon is arra kérték a nézelődőket, hogy ne feledkezzenek meg a legalapvetőbb biztonsági szabályokról. Rövid időre se hagyják őrizetlenül táskáikat, pénztárcájukat, mobiltelefonjaikat, kabátjukat! Ha autóval mennek bevásárolni, parkolás után gondosan zárják le a járműveiket. Ellenőrizzék, hogy felhúztak-e minden ablakot! Az utastérben ne hagyjanak olyan dolgot (csomag, táska, navigációs készülék, telefon, pénztárca, kabát), ami felkeltheti a tolvajok figyelmét. Személyes dolgaikat jól zárható táskában, belső vagy cipzáras zsebben vigyék. Amíg nézelődnek, válogatnak a termékek között, ne tegyék le sehová a táskájukat, pénztárcájukat.

Ha lopás áldozatává válnak, azonnal kérjenek segítséget! Bevásárló központokban, üzletekben, vásárokon, rendezvényeken jelezzék a történteket a biztonsági szolgálat munkatársainak és értesítsék a rendőrséget. A 112-es segélyhívón a nap 24 órájában folyamatosan fogadják a hívásokat.

Kapcsolódó közlemény:

Készüljön az ünnepekre biztonságban! - ORFK Kommunikációs Szolgálat