Az Íjász Világbajnokságra 22 ország, több mint 300 versenyzője nevezett. A három napos selejtezőt követően, a negyedik napon megrendezett döntőben, 160 versenyző vehetett részt. A kvalifikációs szinteket meglőve nekünk is sikerült bejutni a szombati döntőbe.

Íjász világbajnok, Gyula
Laci, szoros küzdelemben megszerezte a világbajnoki címet. Én a 22. helyen végeztem.

Szeptember második fele sem telt el verseny nélkül. Szeptember 17-én rendezték meg a Történelmi Íjász Országos Bajnokságot és a Történelmi Íjász Nemzeti Bajnokságot az Egri várban.

Szitás Laci a Nemzeti Bajnokságban a 2. helyen végzett, az Országos Bajnokságban megnyerte a bajnoki címet. Nekem a Nemzeti Bajnokságban a 4. helyet sikerült megszereznem, az Országos Bajnokságban a 3. helyen végeztem.

2016-ban számos versenyen vettünk részt országos szinten. Laci majdnem minden versenyen az első helyen állt. Nekem is sikerült több dobogós helyezést begyűjtenem.

Szitás Laci fontosabb eredményei a 2016-os évben: Világbajnoki 1. hely, Európa Bajnoki 2. hely, háromszoros országos bajnok különböző kategóriákban, Nemzeti Bajnok.

A 2017-es évre is vannak terveink, remélhetőleg még több sikerrel.

Ezúton szeretnénk megköszönni a támogatást Bere Károly Polgármester Úrnak, Füzesgyarmat Város Önkormányzat Képviselő Testületének, Egeresi Istvánnak, a Macskási Tejtermelő ZRT-nek, Szabó Lászlónak (Földi Csemege), Szabó Zoltánnak (Füzes-TV KFT), Csák Sándornak (Toksi-Vill BT).

 

Szitás László