Dr. Rónavölgyi Erzsébet háziorvos 16 évvel ezelőtt kezdte meg tevékenységét Mezőkovácsházán a Reformátuskovácsházi körzetben. Felnőtteket és gyermekeket gyógyított. Közvetlenségével, őszinteségével, lelkiismeretességével hamar belopta magát a betegei szívébe. Családja, férje és 3 gyermeke mellett tiszta szívvel érdekelte és követte a körzetében élők sorsát, mindennapjait, szeme előtt és keze alatt nőttek fel gyermekek, akikre kicsit sajátjaként is tekintett. Felnőtt betegei mindig számíthattak segítségére, tanácsaira, ha hozzá fordultak. Szolgálta körzetén kívül a mezőkovácsházai járás valamennyi lakosát azzal, hogy jelentős részt vállalt központi orvosi ügyeleti ellátásokban. Valamennyi orvos és egészségügyi szakdolgozó ismerte és jó szívvel emlékszik rá városunkban, a térségben, mert szakmai tudása és tapasztalata kiemelkedő volt, ezzel segítette sokuk munkáját.

Mezőkovácsháza város lakosságát szolgáló, példaértékű gyógyító tevékenységéért, elismerésre méltó, elhivatott szakorvosi munkájáért 2013-ban Polgármesteri Elismerő Oklevélben részesült.

A lakosság, betegei, ismerősei elismerésüket, megbecsülésüket és tiszteletüket kimondva vagy kimondatlanul mindig sugározták felé.

Szavait, tekintetét és mosolyát már csak szívünkben őrizhetjük tovább…. 2017. január 21-én tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála mindannyiunk számára felfoghatatlan.

Életének új időszakára készült, ami róla is szólt volna, a vágyairól, az álmairól…….

Doktor nőtől végső búcsút 2017. február 4-én 11 órakor a szabadkígyósi temetőben veszünk.

Drága Doktor nő Nyugodjon békében!

„Csak azok halnak meg, akik egész életükben nem csináltak semmit. Aki tett valamit, nem magáért, hanem másokért, mindenkiért, az megmarad.”

( Szabó Magda)