Dr. Abdul elmondta, hogy nagy hálával tartozik Várkonyi Tibornak, hiszen ez az összeg is közelebb viszi őket céljuk eléréséhez. Ahogy azt köztudott, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány koraszülött mentőre gyűjt, melyhez folyamatosan érkeznek a kisebb-nagyobb adományok, nem csak a megyéből, hanem az ország egyéb részeiről és a határainkon túlról is: magánszemélyek, cégek és egyházak egyaránt adakoznak.

Megtudtuk azt is, hogy a mentőautó kihasználtsága várhatóan igen magas lesz, hiszen nem csak koraszülött-mentésre alkalmas: műtétre, konzíliumra, kezelésre váró újszülötteket szállítanak majd vele egyik intézményből a másikba Békésben és adott esetben a környező megyékben is.

Abdul, Várkonyi Tibor, Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, kovács zsuzsa, Gyula, 20170210
Várkonyi Tibor (b), Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed
és dr. Fodor Zsuzsanna kuratóriumi tag

- Ez a kocsi tulajdonképpen egy mozgó koraszülött intenzívosztály, hiszen minden van benne, amire csak szükség lehet: speciális inkubátor és, lélegeztető gép, gyógyszeradagoló pumpa és monitorok. Így, amikor a koraszülött a világra jön, nem telnek el órák, míg megfelelő ellátásban részesül Gyulán, hanem már a születése után néhány perccel rendelkezésére állnak azok a műszerek, melyekre szükség van – világított rá a gyermekorvos. Ezzel nagyságrendekkel nő az esélye, hogy koraszülött babák egészséges felnőttekké váljanak. - Ha csak egyetlen életet megmentünk vele, már megérte – tette hozzá.

Ahhoz, hogy a megvásárolt mentőt rohamkocsivá alakítsák és felszereljék a szükséges készülékekkel, nagyjából 50 millió forintra van szükség – most 20 millió forintnál tartanak.

Várkonyi Tibor elmondta: - Mindig öröm ilyen nemes törekvést támogatni, és ennél szebb és nemesebb célt nehéz elképzelni. Remélem, mihamarabb összejön a szükséges összeg – büszkeséggel tölt el, hogy én is részese lehetek ennek!

Hosszú még az út, de ha Várkonyi Tiborhoz hasonlóan többen a kezdeményezés mögé állnak, az álom hamarosan valósággá válik.