Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter február 15-től Dr. Takács Árpádot nevezte ki a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatójává. Az új főigazgatótótól nem áll távol a hatósági munka: húszéves rendvédelmi, közigazgatási vezetői tapasztalattal a háta mögött vág bele az új kihívásba, immár civilként. A katasztrófavédelem tűzoltó dandártábornoki rangjától február 10-én búcsúzott.

Dr. takács árpád, kormányhivatal, Békéscsaba, 20170215
Dr. Takács Árpád főigazgató (képek)

Dr. Takács Árpád sajtótájékoztatóján elmondta: a kormányhivatal 2017-es évét három kiemelt feladat határozza meg:
1. A járási hivatalok megerősítése, mely egységes eljárásrendet, módszertant és megjelenést jelent.
2. A hatósági közigazgatási munka reagáló-képességének növelése, törekedve a gyors intézkedésekre.
3. Az új általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény bevezetése, melynek köszönhetően az állampolgároknak kevesebb dolga lesz az intézkedések során, így csökken azok határideje.

Hozzátette: Magyarország prioritásai közé tartozik a gazdaság erősítése, az erőforrások előteremtése, illetve a foglalkoztatás, és ezáltal az emberek biztonságának növelése. A kormányhivatal munkája ehhez járul hozzá.

Takács lukácsi, Dr. Lukácsi Krisztina, dr. takács árpád, Békéscsaba, 20170215
Dr. Takács Árpád főigazgató és Dr. Lukácsi Krisztina igazgató (galéria)

A szervezeti átlakítások következtében megyei szinten több főosztályt összevontak, illetve a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Békés megyei kirendeltsége is a kormányhivatal részévé vált Agrár-és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály elnevezéssel – változatlan helyszínen.

Korábban megyei szinten ellátott feladat- és hatáskörök kerültek át a járási hivatalokhoz, ám ezek a változások a megszokott ügyfélfogadás rendjét és a helyszíneket alapvetően nem érintik.

További információkat ide, ide vagy ide érdemes kattintani.